Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Rosatom «βλέπει» το 10% της αγοράς λιθίου έως το 2030

H Rosatom «βλέπει» το 10% της αγοράς λιθίου έως το 2030
Σημαντικά σχέδια ενόψει του μέλλοντος για την Uranium One της Rosatom

Η Uranium One, μια μονάδα της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom, σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή λιθίου έως το 2023, στοχεύοντας μεταξύ 9% και 10% της παγκόσμιας αγοράς έως το 2030.

«Εξετάζουμε την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων πρώτων υλών στο εξωτερικό για ενσωμάτωση σε παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού για τελικά προϊόντα, όπως μπαταρίες με τοπική παραγωγή στη Ρωσία», δήλωσε ο Sergey Polgorodnik, γενικός διευθυντής της Joint Stock Co.

H Uranium One αναζητά ενεργά περιουσιακά στοιχεία λιθίου τον τελευταίο χρόνο. Τον Οκτώβριο, υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης με την Wealth Minerals του Καναδά σχετικά με την απόκτηση έως 51% για το έργο λιθίου, Atacama της εταιρείας στη βόρεια Χιλή.

Το περιουσιακό αυτό στοιχείο καλύπτει μια άδεια 46.200 εκταρίων σε μία από τις υψηλότερες και μεγαλύτερες πηγές του λευκού μετάλλου στον κόσμο, η οποία έχει γίνει αναντικατάστατο συστατικό των επαναφορτιζόμενων μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε συσκευές υψηλής τεχνολογίας και ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Μάλιστα, το Atacama της Χιλής, το οποίο φιλοξενεί τους κορυφαίους παραγωγούς λιθίου Albemarle και SQM, αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 της παγκόσμιας τροφοδοσίας του μετάλλου μπαταρίας.

Τον Δεκέμβριο του 2019, η Uranium One ξεκίνησε συνομιλίες με την Prospect Resources της Αυστραλίας  για να αγοράσει μερίδιο του ορυχείου λιθίου της Arcadia στη Ζιμπάμπουε, που θεωρείται ο πέμπτος μεγαλύτερος παγκόσμιος παραγωγός του λευκού μετάλλου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης