Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Το Ιράν ενισχύει την παραγωγή πετρελαίου σε πεδία που μοιράζεται με το Ιράκ

Το Ιράν ενισχύει την παραγωγή πετρελαίου σε πεδία που μοιράζεται με το Ιράκ
Το Ιράν ξεκίνησε επίσημα τον Αύγουστο την πρώτη φάση της αλυσίδας μεταφοράς πετρελαίου των πετρελαιοφόρων πεδίων του Δυτικού Καρούν

Το Ιράν έχει αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου σε 400.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από 70.000 βαρέλια την ημέρα τα τελευταία επτά χρόνια σε πεδία που μοιράζεται με το Ιράκ, ανέφερε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας, Bijan Zangeneh.
Το Ιράν σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή και τις εξαγωγές από το σύμπλεγμα πετρελαιοπηγών του Δυτικού Καρούν, το οποίο εκτιμάται ότι θα περιέχει τουλάχιστον 67 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ανέφερε το Oilprice τον περασμένο μήνα.

Το Ιράν ξεκίνησε επίσημα τον Αύγουστο την πρώτη φάση της αλυσίδας μεταφοράς πετρελαίου των πετρελαιοφόρων πεδίων του Δυτικού Καρούν - με ημερήσια χωρητικότητα παράδοσης 460.000 bpd βαρέος αργού πετρελαίου και 254.000 bpd ελαφρού αργού πετρελαίου σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής. Μετά την ανάπτυξη της Φάσης 2 του έργου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, το Ιράν θα έχει την ικανότητα να μεταφέρει περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου από το σύμπλεγμα πετρελαιοπηγών West Karoun σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής.

Επίσης τον Αύγουστο, το Ιράν υπέγραψε συνολικά 13 συμβάσεις πετρελαίου με 14 εγχώριες εταιρείες, οι οποίες θα αυξήσουν την ικανότητα παραγωγής πετρελαίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας κατά 185.000 bpd.

Σύμφωνα με τον Reza Dehghan, Αναπληρωτή Διευθυντή για θέματα Ανάπτυξης και Μηχανικής της National Iran Oil Company (NIOC), οι νέες συμβάσεις θα ενισχύσουν και θα διατηρήσουν την παραγωγή πετρελαίου στο Ιράν, η οποία εξαιρείται από την τρέχουσα συμφωνία περικοπής παραγωγής του ΟΠΕΚ + λόγω των αμερικανικών κυρώσεων βιομηχανία πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης