Συνεργασία ENGIE και ArianeGroup στο ανανεώσιμο υδρογόνο - Οι άξονες της συμφωνίας

Συνεργασία ENGIE και ArianeGroup στο ανανεώσιμο υδρογόνο - Οι άξονες της συμφωνίας
Η ENGIE και η ArianeGroup θα αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία τους και τις τεχνολογίες αιχμής στο υδρογόνο

Η ENGIE και η ArianeGroup ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας στο ανανεώσιμο υδρογόνο για την επιτάχυνση της απαλλαγής από τον άνθρακα στον τομέα των μεταφορών.

Ειδικότερα, το ανανεώσιμο υδρογόνο αποτελεί μια εναλλακτική λύση μηδενικών εκπομπών από τα ορυκτά καύσιμα και μια απάντηση στις ειδικές απαιτήσεις αποθήκευσης και αντοχής τομέων όπως οι θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μεταφορές και οι αερομεταφορές.

Επομένως, η ENGIE και η ArianeGroup θα αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία τους και τις τεχνολογίες αιχμής στο υδρογόνο για την ανάπτυξη τεχνολογίας του υδρογόνου στη βιομηχανική εγκατάσταση της ArianeGroup στο Vernon (Γαλλία) και σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών για εφαρμογές θαλάσσιων και εσωτερικών πλωτών οδών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για περισσότερα από σαράντα χρόνια, η ArianeGroup αναπτύσσει εμπειρία και τεχνογνωσία στα εν λόγω συστήματα υδρογόνου. Απασχολεί πάνω από χίλιους υπαλλήλους στη Γαλλία και τη Γερμανία που εργάζονται καθημερινά σε τεχνολογίες υδρογόνου.
Η ArianeGroup λειτουργεί επίσης το μεγαλύτερο κέντρο δοκιμής υδρογόνου στην Ευρώπη στις εγκαταστάσεις του στο Vernon της Γαλλίας.

Ο André-Hubert Roussel, Διευθύνων Σύμβουλος της ArianeGroup, εξηγεί: «Χάρη στα οχήματα εκτόξευσης της Ariane, η ArianeGroup είναι μία από τις λίγες εταιρείες στον κόσμο που διαθέτει καλή εμπειρία σε συστήματα και λύσεις με βάση το ανανεώσιμο υδρογόνο.
Έχουμε την τιμή να επιλεγούμε από την ENGIE για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση.
Σε μια εποχή που το υδρογόνο παίζει βασικό ρόλο στα σχέδια αποκατάστασης της Γαλλίας και της Γερμανίας και για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ανυπομονούμε να εργαστούμε σε συγκεκριμένα έργα με τους βιομηχανικούς μας εταίρους, τις τοπικές αρχές και τους θεσμικούς φορείς».

Η ENGIE συμμετέχει ήδη στην ανάπτυξη ανανεώσιμων λύσεων με βάση το υδρογόνο για εντατικές μεταφορές.
Ο Όμιλος συνεργάζεται με τον παγκόσμιο ηγέτη εξόρυξης Anglo American για την ανάπτυξη του πρώτου φορτηγού μεταφοράς ορυχείων με υδρογόνο.
Η ENGIE ήταν επίσης η πρώτη που τροφοδότησε την περιφερειακή επιβατική αμαξοστοιχία της ALSTOM με ανανεώσιμο υδρογόνο κατά τη διάρκεια δοκιμών στις Κάτω Χώρες.

Η Claire Waysand, προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της ENGIE είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την ArianeGroup.
Το ανανεώσιμο υδρογόνο είναι ένα ζωτικό συστατικό του ενεργειακού μείγματος και είναι ένα από τα βασικά βιομηχανικά εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε τη μετάβαση στην ανθρακική ουδετερότητα.
Το σχέδιο ανάκαμψης της Γαλλίας υποστηρίζει σταθερά την ανάπτυξη υδρογόνου και η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αποδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο που θα διαδραματίσει στη μετάβαση της ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης