Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Κατά 38% στα 44 δισ. δολ. μειώθηκαν τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές πετρελαίου το α' 7μηνο του 2020

Κατά 38% στα 44 δισ. δολ. μειώθηκαν τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές πετρελαίου το α' 7μηνο του 2020
Οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελούν περίπου το 40% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού στη Ρωσία

Τα έσοδα από εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας μειώθηκαν κατά 38% στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας, ο όγκος των εξαγωγών πετρελαίου στη χώρα μειώθηκε κατά 6% σε 143 εκατομμύρια τόνους τους πρώτους επτά μήνες του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα έσοδα της χώρας από εξαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν επίσης κατά 6% στα 121 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελούν περίπου το 40% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού στη Ρωσία.

Μείωση των εσόδων και της Gazprom

Τα έσοδα από εξαγωγές φυσικού αερίου της ρωσικής εταιρείας ενέργειας Gazprom μειώθηκαν κατά 51,4% στα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους επτά μήνες του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας έδειξαν ότι ο όγκος εξαγωγών φυσικού αερίου της Gazprom μέσω αγωγών μειώθηκε κατά 17,6% σε 104,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.
Επιπλέον, η τιμή εξαγωγής της Gazprom για χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 49% σε 83 δολάρια τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές σημειώνουν ότι για να επωφεληθεί η εταιρεία από τις εξαγωγές φυσικού αερίου, η τιμή για χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου πρέπει να είναι πάνω από το όριο των 90 έως 100 δολάρια.
Τέλος, η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου αναμένεται να μειωθεί κατά 4% φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης