Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έκθεση του ΙΕΝΕ αναλύει τις συνέπειες του κορωνοϊού για το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας

Έκθεση του ΙΕΝΕ αναλύει τις συνέπειες του κορωνοϊού για το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας
Στόχος της Ειδικής αυτής Έκθεσης του ΙΕΝΕ είναι να αναδείξει τις προαναφερθείσες επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλο το εύρος του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας, παρέχοντας έναν μεγάλο αριθμό στοιχείων

Παρουσιάστηκε σήμερα από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) νέα έκθεση με τίτλο «Επιπτώσεις του Κορωνοϊού στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας».

Αναλυτικότερα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής ΙΕΝΕ, Κ. Σταμπολής και ο Διευθυντής Μελετών ΙΕΝΕ, Δημήτρης Μεζαρτάσογλου, ανέλυσαν τα θέματα που καλύπτει η έκθεση και τη σημασία της για τον εγχώριο κλάδο, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Την έκθεση μπορείτε να τη βρείτε στα επισυναπτόμενα.

Στόχος της Ειδικής αυτής Έκθεσης του ΙΕΝΕ είναι να αναδείξει τις προαναφερθείσες επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλο το εύρος του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας, παρέχοντας έναν μεγάλο αριθμό στοιχείων.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε βασίστηκε: (α) στην ενδελεχή ανάλυση δεδομένων των βασικών φορέων και εταιρειών της εγχώριας ενεργειακής αγοράς και (β) στην αποστολή και ανάλυση στοχευμένων ερωτηματολογίων σε επιλεγμένες εγχώριες ενεργειακές εταιρείες, με απώτερο σκοπό μία πιο ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη απεικόνιση των επιπτώσεων του ιού σε εταιρείες όλων των κλάδων ενέργειας.

Βασικό ζητούμενο της Ειδικής Έκθεσης είναι να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας ανταποκρίθηκε στην εξάπλωση της πανδημίας και πώς επηρεάστηκε από την λήψη περιοριστικών μέτρων, διατηρώντας την αξιοπιστία του και την εν πολλοίς εύρυθμη λειτουργία του. Ταυτόχρονα, η παρούσα Ειδική Έκθεση αποτελεί μία καταγραφή όλων όσων συνέβησαν από ενεργειακής πλευράς την περίοδο που ήταν σε έξαρση το φαινόμενο του κορωνοϊού, γεγονός που βοηθά στην διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών για την αντιμετώπιση αντίστοιχων περιπτώσεων κρίσεων στο μέλλον.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την έκθεση του ΙΕΝΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης