Χρηματιστήριο & Αγορές

Κεφαλαιουχικές επενδύσεις 200 εκατ ευρώ η Μυτιληναίος το 2020 - Στα 12,8 ευρώ η τιμή - στόχος από την AXIA

Κεφαλαιουχικές επενδύσεις 200 εκατ ευρώ η Μυτιληναίος το 2020 - Στα 12,8 ευρώ η τιμή - στόχος από την AXIA
Τι είπε ο πρόεδρος της εταιρίας στο teleconference με τους επενδυτές
Σε σύνολο επενδύσεων κεφαλαιουχικών (Capex) 200 εκατ ευρώ αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στο teleconference με τους επενδυτές που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η καλή πορεία του β τριμήνου θα φέρει την τελική κερδοφορία του 2020 κοντά σε αυτήν του 2019.
Παράλληλα η AXIA στην αναλυσή της μετά τα αποτελέσματα δίνει τιμή - στόχο τα 12,80 ευρώ ανεβάζοντας το επίπεδο σε σχέση με την ανάλυση της Citi που ήταν στα 10 ευρώ με ένδειξη buy.
Η ενέργεια ήταν το ισχυρό χαρτί της Μυτιληναίος στο α' εξάμηνο του 2020 και κυρίως η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος των μονάδων φυσικού αερίου που συνέβαλε στην κατά 41.3% το EBITDA του τομέα του ηλεκτρισμού.
Ενόψει του Target Model και της ευρύτερης επέκτασης στον κλάδο του φυσικού αερίου, ο τομέας αυτός ενισχύεται για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.
Παράλληλα, o στόχος για την λιανική της Protergia ανεβαίνει στο 10%.
Η METKA EGN είδε project της να πέφτουν πίσω όπως στην Χιλή, πράγμα που σημείωσε ο πρόεδρος και CEO της εταιρίας, ενώ οι μεγάλες δουλειές αναμένονται από το κλάδο του Sustainable Engineering Solutions, που αντιχτοιχούν στην ΜΕΤΚΑ EPC. Εκεί υπάρχουν μεγάλα projects τα οποία και θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.
Στον κλάδο των ΑΠΕ τους προσεχείς μήνες το δυναμικό για την αιολική ενέργεια θα φτάσει τα 300 MW.
O κ. Μυτιληναίος σημείωσε επίσης ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η προετοιμασία για ανταγωνιστικότερο ενεργειακό κόστος τόσο σε επίπεδο ΣΕΒ όσο και στις επαφές που γίνονται με την κυβέρνηση, αλλά και με την ΔΕΗ.
Παράλληλα όπως τόνισε δικαιώθηκε η πολιτική διαφοροποίησης δραστηριοτήτων που κράτησε υψηλά τα κέρδη σε μια περίοδο μεγάλης παγκόσμιας ύφεσης, ενώ το β εξάμηνο αναμένεται σαφώς καλύτερο για το αλουμίνιο (-30% σε κέρδη) χάρις την άνοδο των τιμών.
Σαφέστατα η εικόνα και τα αποτελέσματα δίνουν ένα μηνυμα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID από μια κορυφαία ελληνική εταιρία.

Η AXIA στην αναλυσή της σημειώνει ότι το λειτουργικό cash flow κατά το πρώτο εξάμηνο ανήλθε στα 66,7 εκατ ευρώ έναντι 19,45 εκατ την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε σε 447 εκατ ευρώ με σχέση προς EBITDA στο 1,7.
Tα διαθέσιμα παραμένουν στα 606 εκατ ευρώ παρά την πρόωρη αποπληρωμή του ομολογιακού ύψους 300 εκατ ευρώ.
Η Μυτιληναίος διαπραγματεύεται στις παρούσες τιμές με μια σχέση EV/EBITDA 5,7 και P/E 8,8.

Αντίστοιχα η Euroxx δίνει τιμή - στόχο τα 12,60 ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης