Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Οι φήμες και όχι τα γεγονότα παρασύρουν τη μετοχή του Ελλάκτωρα -11% - Στις 10/9 η ΓΣ

Οι φήμες και όχι τα γεγονότα παρασύρουν τη μετοχή του Ελλάκτωρα -11% - Στις 10/9 η ΓΣ
Η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιηθεί αύριο 10 Σεπτεμβρίου 2020, θα ξεκαθαρίσει πολλά ζητήματα
Οι φήμες και όχι τα πραγματικά γεγονότα παρασύρουν τις τελευταίες ημέρες τη μετοχή του Ελλάκτωρα, η οποία από 1,20 ευρώ πρόσφατα, υποχωρεί σήμερα στα 0,82 καταγράφοντας πτώση 11% με την κεφαλαιοποίηση στα 176 εκατ.
Η φημολογία συντηρείται αφενός από τη στάση των τραπεζών που καθυστερούν να αποσαφηνίσουν τον τρόπο χρηματοδότησης του Άκτωρα και αφετέρου η παρουσία της Alvarez and Marsal, η οποία πραγματοποιεί έλεγχο πιστοποίησης στον Άκτωρα.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με ορισμένα άστοχα δημοσιεύματα έχουν διαμορφώσει ένα αρνητικό κλίμα για τη μετοχή του Ελλάκτωρα.
Ωστόσο η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιηθεί αύριο 10 Σεπτεμβρίου 2020 θα ξεκαθαρίσει πολλά ζητήματα που είτε είναι προς ψήφιση είτε απασχολούν τους επενδυτές.

Δανεισμός Άκτωρα και τι μέλλει γενέσθαι στον Ελλάκτωρα

Εκ των βασικών δανειστών του Ελλάκτωρα είναι η Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς, με την Εθνική μάλιστα να έχει χορηγήσει τα 200 εκατ. από τα 800 εκατ. εγγυητικών επιστολών του ομίλου Ελλάκτωρα.
Τι νεότερο υπάρχει;
Ένα σενάριο που φαίνεται στον ορίζοντα είναι το εξής:
Ο Ελλάκτωρας να εισφέρει κεφάλαια στον Άκτωρα, θεωρούμε δεδομένο ότι θα συμβεί.
Ο Ελλάκτωρας να συνάψει συνεργασία με κάποιο διεθνές fund το οποίο θα χρηματοδοτήσει τον Άκτωρα και ο Ελλάκτωρας να μην δανειστεί από τις ελληνικές τράπεζες.
Εν συνεχεία οι τράπεζες να προχωρήσουν σε κάποιες ρυθμίσεις με τις εγγυητικές επιστολές που φθάνουν τα 800 εκατ. και της Εθνικής τα 200 εκατ… ανανεώνοντας κάποιες παλαιές που λήγουν καθώς και κάποια άλλα μέτρα.
Εν τω μεταξύ τις τελικές τους αποφάσεις για τον Άκτωρα – Ελλάκτωρα οι τράπεζες θα τις λάβουν τέλη Σεπτεμβρίου οπότε θα έχει παραδοθεί το πόρισμα Alvarez and Marsal που ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία του Άκτωρα συνολικά….
Το πόρισμα αναμένεται 24 Σεπτεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης