Τελευταία Νέα

Ενισχύεται το αποτύπωμα της Iberdrola στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Πορτογαλίας

Ενισχύεται το αποτύπωμα της Iberdrola στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Πορτογαλίας
Η Iberdrola θα φτάσει συνολικά 1.519 MW ανανεώσιμης χωρητικότητας στην Πορτογαλία

Έντονη είναι η δραστηριοποίηση της Iberdrola στην Πορτογαλία με την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και το μερίδιο που έχουν στην αγορά της χώρας.

Η εταιρεία, ενισχύει τη δέσμευσή της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Πορτογαλία, μετά τη σημερινή ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων για την πρόσφατη δημοπρασία χωρητικότητας, όπου απονεμήθηκε στην εταιρεία σύνδεση με το δίκτυο στο Αλγκάρβε για υβριδικό φωτοβολταϊκό έργο, με εγκατεστημένη ισχύ 83 MW και αποθήκευση 14 MW, η οποία θα σταθεροποιήσει το σύστημα και θα διαχειριστεί την εκφόρτιση στο δίκτυο σε περιόδους υψηλής ζήτησης.

Με αυτό το τελευταίο βραβείο, η Iberdrola θα φτάσει συνολικά 1.519 MW ανανεώσιμης χωρητικότητας στην Πορτογαλία: 1.158 MW σε υδροηλεκτρική τεχνολογία, 255 MW φωτοβολταϊκά, αποθήκευση μπαταρίας 14 MW και 92 MW υπάρχουσας αιολικής ενέργειας σε λειτουργία.

Με επένδυση άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών φραγμάτων και τριών σταθμών παραγωγής ενέργειας (Gouvães, Daivões και Alto Tâmega) με συνδυασμένη ισχύ 1,158 MW, συμπεριλαμβανομένου ενός αντλιοστασίου, το οποίο θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις  αποθήκευσης  ενέργειας στην Πορτογαλία.

Επιπλέον, η εταιρεία προχωρά στην ανάπτυξη ηλιακής ισχύος 172 MW που απονεμήθηκε τον Αύγουστο του 2019 στις περιοχές Algarve και Tagus Valley και ήδη λειτουργεί τρία αιολικά πάρκα με συνολική χωρητικότητα 92 MW, με επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Το στίγμα της Iberdrola στην Πορτογαλία

Στην πορτογαλική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η Iberdrola ηγείται της βιομηχανικής - μεγάλης κατηγορίας καταναλωτών, με μερίδιο αγοράς 28%, ενώ εξυπηρετεί περίπου 400.000 πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Η εταιρεία κατέχει επίσης το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς της χώρας όσον αφορά τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας (5,9%) και το δεύτερο μεγαλύτερο σε ζήτηση (5,7%). Στην Πορτογαλία, η Iberdrola συμβάλλει με μια καινοτόμο και βιώσιμη προσέγγιση, πουλώντας 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια στους πελάτες της.

Τέλος, η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι η ηλεκτροκίνηση θα λειτουργήσει ως μοχλός αλλαγής στον κόσμο μετά το COVID και ως εκ τούτου έχει επιταχύνει τις επενδύσεις για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Αυτή η δέσμευση για μια πράσινη ανάκαμψη θα έχει ρεκόρ επενδύσεις φέτος 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξυπνότερα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και συστήματα αποθήκευσης μεγάλης κλίμακας, αφού έχει ξοδέψει 100 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως από το 2001.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης