Πετρέλαιο

Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της ζήτησης ρίχνουν τις τιμές του πετρελαίου

Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της ζήτησης ρίχνουν τις τιμές του πετρελαίου
Οι τιμές του brent δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, καθώς η Saudi Aramco προχώρησε σε μείωση των τιμών του αργού

Πτώση σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου, δεδομένης της ανησυχίας που επικρατεί στην αγορά για την ζήτηση. Η εν λόγω ανησυχία οφείλεται στον φόβο που υπάρχει ότι η πιθανή αύξηση των κρουσμάτων COVID-19  θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για καύσιμα. Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου brent υποχωρούν 4,19% στα 40,25 δολ/βαρέλι και οι τιμές του αργού μειώνονται κατά 6,39% στα 37,23 δολάρια το βαρέλι.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι οι τιμές του brent δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, καθώς η Saudi Aramco προχώρησε σε μείωση των τιμών του αργού.

«Η αδυναμία των τιμών συνεχίζεται σήμερα», δήλωσε στο CNBC ο Eugen Weinberg, αναλυτής της Commerzbank. «Πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται πρώτα και κύρια στη ανησυχία για τη  ζήτηση». Και τα δύο σημεία αναφοράς του πετρελαίου έχουν πέσει από τα όρια στα οποία διαπραγματεύονταν όλο τον Αύγουστο. Το Brent έχει μειωθεί περισσότερο από 8% από τα τέλη Αυγούστου.

Από την πλευρά της, η Paola Rodriguez-Masiu, αναλυτής της Rystad Energy υπογράμμισε ότι: «Η σειρά των απωλειών καθοδηγείται από την προοπτική καθυστέρησης της ζήτησης αργού για το υπόλοιπο του έτους».

 Ωστόσο, το πετρέλαιο έχει ανακάμψει από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που σημειώθηκαν τον Απρίλιο, χάρη στη ρεκόρ της προσφοράς από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων, γνωστών ως ΟΠΕΚ +. Οι παραγωγοί συναντιούνται στις 17 Σεπτεμβρίου για να επανεξετάσουν την αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης