Πετρέλαιο

Novak: Προσεχώς στο τραπέζι η ανάγκη αναπροσαρμογής της συμφωνίας του OPEC+

Novak: Προσεχώς στο τραπέζι η ανάγκη αναπροσαρμογής της συμφωνίας του OPEC+
Εντός του μήνα οι συζητήσεις με τις χώρες που καθυστέρησαν να εφαρμόσουν την συμφωνία της μειωμένης παραγωγής

O ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του ενδέχεται εντός του μήνα να έχουν συζητήσεις με τις χώρες που καθυστέρησαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμφωνίας περικοπής πετρελαίου, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak.

Η Σαουδική Αραβία, η οποία προεδρεύει υπουργικής επιτροπής που παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τις περικοπές πετρελαίου, ηγείται των προσπαθειών για να πιέσει χώρες όπως το Ιράκ, το Καζακστάν, τη Νιγηρία και την Αγκόλα για να βελτιώσουν τη συμμόρφωση με τις μειώσεις και να αντισταθμίσουν την υπερπαραγωγή τους τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο.

Ερωτηθείς εάν οι καθυστερημένοι ζήτησαν να παρατείνουν την περίοδο για τη βελτίωση της συμμόρφωσής τους, το πρακτορείο ειδήσεων της RIA ανέφερε ότι ο Novak είπε: «Δεν έχω πληροφορίες για αυτό. Έχουμε προγραμματισμένη συνάντηση της JMMC στις 17 Σεπτεμβρίου. Νομίζω ότι θα συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα».

Την περασμένη εβδομάδα, το Ιράκ απέστειλε αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τη θέση του στη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Είπε ότι παρέμεινε πλήρως δεσμευμένη στη συμφωνία περικοπής πετρελαίου του ΟΠΕΚ +, αρνούμενη μια προηγούμενη έκθεση των μέσων ενημέρωσης ότι ζητούσε εξαίρεση από το σύμφωνο μείωσης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης