Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

JP Morgan προς επενδυτές: Ο Trump είναι ζωντανός στην εκλογική μάχη

JP Morgan προς επενδυτές: Ο Trump είναι ζωντανός στην εκλογική μάχη
Η TESLA έγινε η 7η εταιρία σε κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ ξεπερνώντας την VISA
Διορθωτικά από τα τα ψηλά της η Wall έκλεισε στις 3500 (-0,22%) μονάδες με χαμηλό 3493 και υψηλό 3514 μονάδες δείχνει τάση σταθεροποίησης στα υψηλά με την Apple+3,39% και την Tesla+ 12,57% να δίνουν τον τόνο.
Ο NASDAQ με 11.775 μονάδες +0,68% έκανε νέο ιστορικό υψηλό
H TESLA με κεφαλαιοποίηση 464 δισ δολάρια
έγινε η 7η εταιρία, ξεπερνώντας την VISA. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση διαπραγμάτευσης με split.
H απόδοση της μετοχής είναι 200% στο τρίμηνο και 500% στο έτος.

Το ευρώ κάνει την διαφορά για Wall και DAX


Η διαφορά μεταξύ Trump και Biden μειώνεται και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα ντέρμπυ με την αγορά να διατηρεί υψηλές προσδοκίες για την συνέχεια.
Ο στόχος της Credit Suisse που είχε ανακρούσει πρύμναν επιβεβαιώθηκε με τον S&P στις 3500 μονάδες.
Ο DOW που αλλάζει σύνθεση με την έξοδο της ExxonMobil διορθώνει ελαφρά 28.430 (-0,78%) μονάδες απέχοντας μόλις 3,7% από το υψηλό του έτους που είναι και ιστορικό υψηλό.
H Salesforce που είναι νέα είσοδος στον DOW είχε απόδοση τον Αύγουστο 39,9% και η Apple 21,4%.
Από την πλευρά του ο DAX δείχνει μεγάλη αδυναμία να ακολουθήσει και έκλεισε και πάλι κάτω από τις 13.000 μονάδες στις 12.945, στοιχείο που έχει να κάνει και με την ισχυροποίηση του ευρώ στο 1,1937.
H RWE βρίσκεται κοντά στα υψηλά Μαρτίου 33,30 έναντι 33,90 ευρώ με χαμηλό 21 ευρώ αποδεικνύοντας ότι η αγορά επιδοκιμάζει την στρατηγική της.

Ανοδικά τα commodities


Στα commodities ανοδικά το πετρέλαιο 45,83 δολ με διόρθωση για το φυσικό αέριο στο 2,627 δολ από 2,7 δολ την περασμένη Πέμπτη 27/8.
Το αλουμίνιο ανοδικά στα 1800 δολ/τόνος, ο χαλκός σε range άνω των 6600 δολ/τόνος, ενώ ο χρυσός ξαναβρίσκει τον δρόμο προς τα 2000 δολ με τιμή 1980 δολ/ουγγιά.


JP Morgan: Ο Trump ξαναμπαίνει στο παιχνίδι

Η JP Morgan με σημείωμά της προς τους επενδυτές πελάτες της αναφέρει την Δευτέρα 31/8, ότι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους, ότι οι πολιτικές προσδοκίες ξαναφέρνουν στο παιχνίδι τον Trump έναντι του Βiden.
ΟΙ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Δημοκρατικών που περιέχουν βία θα στρέψουν ψηφοφόρους υπερ του Trump.
Παράλληλα οι έρευνες δείχνουν ότι σημαντικό ποσοστό των οπαδών του Trump που αντιστοιχεί στο 10% δεν θέλει να εκδηλώνεται στις δημοσκοπήσεις ενώ του Biden το αντίστοιχο ποσοστό είναι πολύ μικρότερο.
Σε μια περίπτωση πάντως επικράτησης του Trump εκτιμάται ότι οι κυκλικές μετοχές θα είναι σε καλύτερη μοίρα από την τεχνολογία.
Τέλος δεν θα είναι καλό για την αγορά και την οικονομία το αποτέλεσμα να έχει το χαρακτηριστικό της βραχείας κεφαλής.

Σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co., οι επενδυτές πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τις αυξανόμενες πιθανότητες επανεκλογής του Προέδρου Donald Trump.
Οι πιθανότητες που ήθελαν προηγουμένως τον Trump πίσω από τον Joe Biden είναι τώρα σχεδόν ομοιόμορφες - κυρίως λόγω του αντίκτυπου στην κοινή γνώμη της βίας γύρω από τις διαμαρτυρίες, καθώς και της πιθανής προκατάληψης στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή Marko Kolanovic.

Με βάση την προηγούμενη έρευνα, θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή πέντε έως 10 μονάδων στις δημοσκοπήσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων εάν η αντίληψη των διαδηλώσεων μετατραπεί από ειρηνική σε βίαιη σημείωσε. Οι άνθρωποι που δίνουν ανακριβείς απαντήσεις θα μπορούσαν τεχνητά να παρακάμψουν τις δημοσκοπήσεις υπέρ του Biden κατά 5% -6%, πρόσθεσε.

"Σίγουρα πολλά μπορούν να συμβούν τις επόμενες 60 ημέρες για να αλλάξουν τις πιθανότητες, αλλά προς το παρόν πιστεύουμε ότι η δυναμική υπέρ του Trump θα συνεχιστεί, ενώ οι περισσότεροι επενδυτές εξακολουθούν να παραμένουν σε θέσεις εκτιμώντας εκλογή Biden ", έγραψε ο Kolanovic τη Δευτέρα. "Οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για την απόδοση παραγόντων, τομέων, νικητών / χαμένων COVID-19, καθώς και ESG. "

Το μειωμένο πλεονέκτημα του Biden στις δημοσκοπήσεις προκαλεί αναμνήσεις για τις εκλογές του 2016, όταν τέτοιοι ψηφοφόροι φάνηκαν να ευνοούν έντονα τη Hillary Clinton.
Ενώ η Clinton κέρδισε τη δημοφιλή ψήφο κατά αρκετά εκατομμύρια, το Εκλογικό Κολλέγιο, των πολιτειών που καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα, κατέληξε αποφασιστικά υπέρ του Trump.

Ο Kolanovic ανέφερε ότι καθοριστικός παράγοντας των εκλογών τις επόμενες εβδομάδες είναι και οι εξελίξεις στην πανδημία Covid-19, η οποία μοιάζει να υποχωρεί καθώς πλησιάζει η ψηφοφορία.
Επίσης, το κλειδί είναι το αποτέλεσμα οποιωνδήποτε συζητήσεων και η στάση των Δημοκρατών για τις διαμαρτυρίες. Το τελευταίο κινδυνεύει να απενεργοποιήσει τους ψηφοφόρους γενικά εάν θεωρηθεί υπερβολικά ανεκτικό, αλλά επίσης θα μπορούσε να αποξενώσει τους προοδευτικούς εάν δεν θεωρηθεί αρκετά συμπαθητικό, σύμφωνα με το σημείωμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης