Ενέργεια

Απώλειες για την Delek το δεύτερο τρίμηνο 2020 – Πιθανή συγχώνευση δραστηριοτήτων στην Β.Θάλασσα

Απώλειες για την Delek το δεύτερο τρίμηνο 2020 –  Πιθανή συγχώνευση δραστηριοτήτων στην Β.Θάλασσα
Αύξηση 64% σημείωσαν τα τριμηναία έσοδα στο Ισραήλ λόγω της παραγωγής φυσικού αερίου από το πεδίο Leviathan
Η Ισραηλινή Delek ανακοίνωσε τη Δευτέρα 31/8/2020 ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τρίτους για πιθανή συγχώνευση των ενεργειακών της δραστηριοτήτων στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς ανακοίνωσε απώλειες κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Η συγχώνευση της Ithaca Energy με έναν διεθνή όμιλο θα ήταν μέρος μιας διαδικασίας μετατροπής της σε δημόσια εταιρεία που διαπραγματεύεται στο Λονδίνο, ανέφερε η Delek σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι αναμένεται επίσης να λάβει πληρωμή σε μετρητά στο πλαίσιο του υπό εξέταση σχεδίου.

Αρκετές διεθνείς τράπεζες επενδύσεων συμμετείχαν στις συζητήσεις, ανέφερε η Delek, η οποία επλήγη σκληρά από την παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού και την πτώση των τιμών της ενέργειας και έχει πουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να καθησυχάσει τους μετόχους τους.

Η Delek, η οποία έχει μερίδια στα δύο μεγαλύτερα υπεράκτια πεδία φυσικού αερίου του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία έσοδα στην τοπική αγορά μετά από δικαιώματα αυξήθηκαν 64% στα 498 εκατομμύρια shekel (148 εκατομμύρια $), κυρίως λόγω της παραγωγής φυσικού αερίου από το πεδίο Leviathan.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 177% στην Ithaca, ενισχυμένα από την αγορά της Delek τον περασμένο Νοέμβριο πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Chevron στη Βόρεια Θάλασσα για 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Delek ανακοίνωσε τριμηνιαία απώλεια 326 εκατομμυρίων shekel, κυρίως λόγω των εφάπαξ λογιστικών προβλέψεων, σε σύγκριση με ένα κέρδος 190 εκατομμυρίων shekel ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 1,94 δισεκατομμύρια shekel από 1,96 δισεκατομμύρια, καθώς η αύξηση των εσόδων από την πώληση φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Ισραήλ και στη Βόρεια Θάλασσα αντισταθμίστηκε από τα χαμηλότερα έσοδα από τις δραστηριότητες διανομής καυσίμων και εμπορίας στο Ισραήλ λόγω της πανδημίας COVID-19.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης