Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Kατά τρεις αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου τον Αύγουστο - H πρώτη μηναία άνοδος από τον Δεκέμβριο

Baker Hughes: Kατά τρεις αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου τον Αύγουστο - H πρώτη μηναία άνοδος από τον Δεκέμβριο
Κατά 47% αναμένεται να μειωθούν οι δαπάνες των ενεργειακών εταιρειών
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας κράτησαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούσαν αμετάβλητο αυτήν την εβδομάδα, με ορισμένους αναλυτές να αναμένουν ότι οι παραγωγοί θα κλείσουν τις εγκαταστάσεις πριν ο τυφώνας Laura χτυπήσει στην ακτή του Κόλπου.

Τον Αύγουστο, ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά τρεις σε 254, η πρώτη μηνιαία αύξηση από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Παρασκευής από την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν τρεις σε 180 την εβδομάδα έως τις 28 Αυγούστου, ενώ οι εξέδρες αερίου αυξήθηκαν τρεις σε 72.

Αναλυτές στον πάροχο ενεργειακών δεδομένων Enverus, ο οποίος δημοσιεύει τον δικό του αριθμό γεωτρήσεων, δήλωσαν ότι ο εβδομαδιαίος αριθμός άρχισε να μειώνεται στις 24 Αυγούστου όταν οι τρυπάνια στο Αρκάνσας, τη Λουιζιάνα, το Τέξας και τον Κόλπο του Μεξικού άρχισαν να κλείνουν εξέδρες εν αναμονή του τυφώνα Laura, που έφθασε την Πέμπτη.

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι κάτω περίπου 30% από την αρχή του έτους λόγω της καταστροφής της ζήτησης κοραναϊού, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 128% τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε περίπου 43 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή κυρίως λόγω των ελπίδων των παγκόσμιων οικονομιών για την ενίσχυση της ζήτησης ενέργειας που θα επιστρέψει καθώς οι κυβερνήσεις άρουν τα lockdowns.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι αυτές οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου έχουν ενθαρρύνει ορισμένες ενεργειακές εταιρείες να αρχίσουν να προσθέτουν μονάδες.

Η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co δήλωσε ότι οι 45 ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) που παρακολουθεί σκοπεύουν να μειώσουν τις δαπάνες κατά περίπου 47% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Αυτό ακολουθεί μια μείωση κεφαλαίου κατά περίπου 9% το 2019 και μια αύξηση περίπου 23 % το 2018.

Η Cowen ανέφερε επίσης ότι ορισμένοι E & Ps εξέδωσαν πρόωρες εκτιμήσεις για το 2021 που μέχρι στιγμής δείχνουν πτώση των δαπανών κατά 8% το επόμενο έτος σε σχέση με το 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης