Επικαιρότητα

Δένδιας στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ: Περιμένω τις προτάσεις Borrell για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Δένδιας στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ: Περιμένω τις προτάσεις Borrell για τις κυρώσεις στην Τουρκία
Ο Borrell είχε δεσμευθεί να καταρτίσει έναν κατάλογο πιθανών κυρώσεων στην Τουρκία εάν συνέχιζε τις παράνομες δράσεις της στη Μεσόγειο
«Περιμένω με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις του Josep Borrell σχετικά με τις πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας προσερχόμενος στη δεύτερη ημέρα των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Βερολίνο.
«Το θεωρούμε αυτό απόλυτη αναγκαιότητα ώστε να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στη Μεσόγειο.
Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αυτές είναι οι αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται αυτή η κοινότητα εθνών» υποστήριξε ο κ.Δένδιας.
Τα αποτελέσματα των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα καθώς στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου τον περασμένο Ιούλιο, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell είχε δεσμευτεί ότι θα καταρτίσει έναν κατάλογο με τις πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας εφόσον αυτή συνέχιζε τις προκλητικές της ενέργειες και δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο.
Πάντως, όπως έχει φανεί από τις τελευταίες παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως αυτή του Βερολίνου, βασικός στόχος της ΕΕ είναι η αποκλιμάκωση της έντασης και άρα ένας κατάλογος κυρώσεων κατά της Τουρκίας μάλλον θα πυροδοτούσε παρά θα αποκλιμάκωνε την ένταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης