Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χρηματιστηριακή ανάταση για την Κέκροψ - Το δικαστήριο και τα σενάρια για εμπλοκή στην ενέργεια

Χρηματιστηριακή ανάταση για την Κέκροψ - Το δικαστήριο και τα σενάρια για εμπλοκή στην ενέργεια
Συνεχίζεται η χρηματιστηριακή ανάταση της μετοχής της Κέκροψ καθώς πλησιάζει η ημερομηνία ορόσημο όπου θα εκδικαστεί από τον Άρειο Πάγο η υπόθεση για την έκταση των Λατομείων
Συνεχίζεται η χρηματιστηριακή ανάταση της μετοχής της Κέκροψ καθώς πλησιάζει η ημερομηνία ορόσημο (στις 23 Σεπτεμβρίου) όπου θα εκδικαστεί από τον Άρειο Πάγο η υπόθεση για την έκταση των Λατομείων.
Η μέτοχή της Κέκροψ η οποία χτες κατέγραψε νέα υψηλό τριών μηνών (εκλεισε στα 2,7 ευρώ) από τις αρχές του έτους καταγράφει άνοδο άνω του 30%, φαίνεται να παραμένει ανηπερέαστη από τις οικονομικές εξελίξεις λόγω της πανδημίας.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η άνοδος της τιμής της μετοχής  συνδέεται με το γεγονός ότι πλησιάζει η ημερομηνία όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση της ιδιοκτησίας της έκτασης των περίπου 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό, γνωστή ως περιοχή Λατομείου, που διεκδικεί η εταιρεία Κέκροψ από το ελληνικό Δημόσιο επί 31 χρόνια, έχει οριστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο κατέθεσε αίτηση ενώπιον του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε δεχθεί την έφεση της Κέκροψ.
Η υπόθεση χρονολογείται από το 1988, όταν το ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, διεκδικώντας την ιδιοκτησία της επίμαχης έκτασης.
Η αγωγή απορρίφθηκε το 1997, αλλά το Δημόσιο άσκησε έφεση, η οποία το 2014 έγινε δεκτή από το Εφετείο Αθηνών.
Στην συνέχεια η Κέκροψ κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, που έγινε εντέλει δεκτή το 2018.
Ως εκ τούτου, το ζήτημα επανεξετάστηκε στο Εφετείο το οποίο ανα αναγνώριζε την κυριότητα της εταιρείας επί της έκτασης.
Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας αν και εφόσον τελικά ο Αρειος Πάγος δικαιώσει τελεσίδικα την Κέκροψ, θα καταστεί εφικτή η ανάπτυξη πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών.
Εκτός από την περιοχή του Λατομείου η Κέκροψ έχει ολοκληρώσει 16 καταστήματα στην Παλαιά Αγορά Ψυχικού, συνολικής επιφανείας 973 τετραγωνικών μέτρων.
Το κτίριο έχει ολοκληρωθεί και παραμένουν σε εκκρεμότητα συμπληρωματικές εργασίες τόσο εντός όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της Παλαιάς Αγοράς οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε συνδυασμό με την επίτευξη των εκμισθώσεων.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορέσει να προχωρήσει στην αποτίμηση της εύλογης αξίας του ακινήτου.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού καθώς και η «Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού» έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης των χρήσεων που ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού και η οποία θα εκδικαστεί μετά από αναβολές την 07η Οκτωβρίου 2020.
Επίσης πολλοί αποδίσουν την άνοδο της τιμής της μετοχής στα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά - και δεν μπορούν στην παρούσα να επιβεβαιωθούν - περί εμπλοκής της Κέκροψ στον τομέα της ενέργειας (εισφορά αιολικών πάρκων από μεγάλο Όμιλο).
Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εμφανίζεται οριακά μειωμένος το 2019 καθώς η εταιρεία δεν σύναψε νέες συμβάσεις μισθώσεων.
Τα αποτέλεσμα λειτουργικής δραστηριότητας ανέρχονται για τη χρήση του 2019 σε ζημίες 403 χιλ. έναντι κερδών 89 χιλ.
Η ζημία μετά φόρων  ανέρχεται σε 566 χιλ. έναντι 118 χιλ. τη χρήση του 2018.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης