Πετρέλαιο

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις δημοπρασίες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Νέο Μεξικό

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις δημοπρασίες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Νέο Μεξικό
Μετά από παύση πέντε μηνών αρχίζει και πάλι το πρόγραμμα leasing
Η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) πετρελαίου και φυσικού αερίου την Τετάρτη 26/8/2020 με μεγάλη πώληση εκτάσεων σε τρεις πολιτείες, τερματίζοντας μια παύση πέντε μηνών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Η πώληση θα αποτελέσει βασικό τεστ για την διάθεση της βιομηχανίας για επενδύσεις, καθώς οι τιμές του αργού παραμένουν κάτω από τα επίπεδα στα οποία πολλές εταιρείες μπορούν να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις κερδοφόρα και οι πτωχεύσεις στον τομέα αυξάνονται.

Η γεώτρηση σε ομοσπονδιακά εδάφη είναι ένα κρίσιμο μέρος της ατζέντας «ενεργειακή κυριαρχία» του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για τη μεγιστοποίηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών καυσίμων. Ο αντίπαλός του στις εκλογές του Νοεμβρίου, Joe Biden, δεσμεύτηκε να απαγορεύσει το leasing νέων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δημόσια εδάφη.

Το Γραφείο Διαχείρισης Γης των Η.Π.Α. (Bureau of Land Management) θα προσφέρει 106 αγροτεμάχια σε περισσότερα από 48.000 στρέμματα ομοσπονδιακής γης στο Νέο Μεξικό, το Τέξας και την Οκλαχόμα για δύο ημέρες, σύμφωνα με τα διαδικτυακά έγγραφα δημοπρασίας EnergyNet και έγγραφα προγραμματισμού πωλήσεων.

Πολλά από τα αγροτεμάχια που έχουν προγραμματιστεί για πώληση βρίσκονται στη νοτιοανατολική περιοχή του Νέου Μεξικού, επικαλύπτοντας τμήματα της εκτεταμένης λεκάνης Permian, τη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο. Μόνο τέσσερα από τα αγροτεμάχια βρίσκονται στο Τέξας και την Οκλαχόμα.

Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης είχε προηγουμένως προγραμματιστεί να προσφερθεί τον Μάιο. Αυτή η πώληση αναβλήθηκε για να δοθεί χρόνος να ανακάμψουν από την απότομη πτώση της ζήτησης αργού πετρελαίου που επιταχύνθηκε από κρατικές εντολές lockdown για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.

Η BLM τελικά απέστειλε δημοπρασίες σε πολλές πολιτείες τον Μάιο και τον Ιούνιο. Αρκετές μισθώσεις πραγματοποίησε το πρακτορείο τον Μάρτιο, καθώς οι πολιτείες εφαρμόζουν μέτρα για τον περιορισμό του ιού, οι οποίες προσέλκυσαν πενιχρές προσφορές.

Η BLM θα προσφέρει 12 αγροτεμάχια σε 2.867 στρέμματα την Τετάρτη και 94 αγροτεμάχια που καλύπτουν 45.406 στρέμματα την Πέμπτη, σύμφωνα με την EnergyNet

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης