Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Τυφώνας Laura, η μεγαλύτερη απειλή για το πετρέλαιο των ΗΠΑ τα τελευταία 15 χρόνια

Τυφώνας Laura, η μεγαλύτερη απειλή για το πετρέλαιο των ΗΠΑ τα τελευταία 15 χρόνια
Τα διυλιστήρια σταμάτησαν τις εγκαταστάσεις που επεξεργάζονται τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια bpd πετρελαίου, το 10% της συνολικής χωρητικότητας των ΗΠΑ,
Η αμερικανική ενεργειακή βιομηχανία προετοιμάζεται για μεγάλο χτύπημα τυφώνα έως την Τρίτη, μειώνοντας την παραγωγή αργού με ρυθμό που πλησιάζει το επίπεδο του τυφώνα Κατρίνα του 2005 και σταματά τη διύλιση πετρελαίου σε εργοστάσια κατά μήκος των ακτών του Τέξας / Λουιζιάνα.

Η καταιγίδα θα κερδίσει γρήγορα δύναμη και θα γίνει ένας μεγάλος τυφώνας με ανέμους 115 μιλίων ανά ώρα (185 χλμ / ώρα) όταν χτυπήσει την ακτή μέχρι το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.
Θα φέρει τουλάχιστον ένα κύμα καταιγίδας μήκους 10 μέτρων στην άνω ακτή του Τέξας και θα μπορούσε να προκαλέσει έναν καταστροφικό τυφώνα κατηγορίας 4, δήλωσε ο Chris Kerr, μετεωρολόγος στον πάροχο στοιχέιων γεωργίας, ενέργειας και καιρού DTN.
Τη Δευτέρα, η καταιγίδα είχε κλείσει 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) παραγωγής αργού πετρελαίου, το 82% της υπεράκτιας παραγωγής του Κόλπου του Μεξικού, πλησιάζοντας στη διακοπή του 90% που έφερε η Κατρίνα πριν από 15 χρόνια.
Τα διυλιστήρια σταμάτησαν τις εγκαταστάσεις που επεξεργάζονται τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια bpd πετρελαίου, το 10% της συνολικής χωρητικότητας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters. Οι τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν την Τρίτη κατά το κλείσιμο και αυξήθηκαν 10,3% από την Παρασκευή.
Τα συβόλαια του Brent αυξήθηκαν 83 σεντς, ή 1,8%, στα 45,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό West Texas Intermediate αυξήθηκε 73 σεντς, ή 1,7%, στα 43,35 δολάρια το βαρέλι.
«Θα υπάρξει σημαντική αύξηση της καταιγίδας από το Γκάλβεστον (Τέξας) στον ποταμό Σαμπίν», μια περιοχή που περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της περιοχής, δήλωσε ο Kerr της DTN. "Υπάρχουν ιδανικές συνθήκες στον κεντρικό και δυτικό κόλπο για ταχεία εντατικοποίηση."

Αξιωματούχοι στο Port Arthur, μια ενεργειακή πόλη 54.000 ατόμων, και παρόμοιου μεγέθους του Galveston, Τέξας, διέταξαν υποχρεωτικές εκκενώσεις καθώς η «Λόρα» ξεκίνησε την πορεία της στον κεντρικό Κόλπο του Μεξικού.
Η καταιγίδα θα καταλήξει σε μια περιοχή που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 45% της συνολικής δυναμικότητας διύλισης πετρελαίου των ΗΠΑ και το 17% της παραγωγής πετρελαίου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Η Cheniere Energy Inc, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, εκκένωσε το προσωπικό και ανέστειλε τις δραστηριότητές της στον τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG Sabine Pass στα σύνορα Τέξας / Λουιζιάνας.
Η Motiva Enterprises, η Total SA και η Valero Energy άρχισαν την διακοπή της λειτουργίας του διυλιστηρίου στο Port Arthur του Τέξας, σύμφωνα με το Reuters. Οι τρεις επεξεργάζονται περισσότερα από 900.000 bpd πετρελαίου.
Η Total και η Motiva επιβεβαίωσαν το κλείσιμο των διυλιστηρίων τους.

Η Exxon Mobil Corp άρχισε να κλείνει την παραγωγή στο μεγάλο της διυλιστήριο Beaumont, Texas, και μείωσε την παραγωγή στο Baytown του Texas, πριν από την πιθανή διακοπή λειτουργίας.
Εάν το εργοστάσιό του Baytown σταματήσει πλήρως την επεξεργασία, το συνολικό κλείσιμο θα έφτανε πάνω από 2,3 εκατομμύρια bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης