Πετρέλαιο

Μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στην Κίνα τον Ιούλιο

Μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στην Κίνα τον Ιούλιο
Ρωσία και Ιράκ οι μεγαλύτεροι προμηθευτές αργού
Οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας προς την Κίνα μειώθηκαν τον Ιούλιο, για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, μετά από τις ιστορικές περικοπές της παραγωγής για να αντιμετωπισθεί η πτώση της ζήτησης καυσίμων και των τιμών που προκάλεσε η πανδημία COVID-19.
Η Σαουδική Αραβία έστειλε 5,36 εκατομμύρια τόνους στην Κίνα τον προηγούμενο μήνα ισοδύναμο με 1,26 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd), σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 25/8/2020.
Αυτό συγκρίνεται με 8,88 εκατομμύρια τόνους τον Ιούνιο και 6,99 εκατομμύρια τόνους τον Ιούλιο του περασμένου έτους.
Η Ρωσία, ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού στην Κίνα τον Ιούλιο, απέστειλε7,38 εκατομμύρια τόνους, ή 1,74 εκατομμύρια bpd.
Το Ιράκ ανέβηκε στη δεύτερη θέση, αποστέλλοντας 5,79 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου στην Κίνα.
Το Ιράκ δεν πέτυχε τον στόχο μείωσης της παραγωγής του το Μάιο καιΙούνιο, όταν άλλα μέλη του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, γνωστοί ωςΟΠΕΚ +, συμφώνησαν να μειώσουν το περίπου το 10% της παγκόσμιαςπαραγωγής για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Αλλά το Ιράκ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει επιπλέον 400.000 bpd τονΑύγουστο και Σεπτέμβριο, πέρα από τη δέσμευσή του 850.000 bpdτου συμφώνου του ΟΠΕΚ +.
Οι εισαγωγές αργού από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 139%σε ετήσια βάση σε 3,7 εκατομμύρια bpd καθώς οι Κινέζοι κυνηγοί ευκαιρίας ενίσχυσαν τις αγορές των ακατέργαστων βαθμών από τις Η.Π.Α. οδηγώντας τις μελλοντικές τιμές σε αρνητικό έδαφος τον Απρίλιο.
Η Κίνα εισήγαγε 387.792 τόνους αργού πετρελαίου από τη Μαλαισία τονΙούλιο, μειωμένος κατά 71% σε σχέση με ένα μήνα πριν σύμφωνα με τα στοιχεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης