Διεθνή

Θεραπεία με πλάσμα ιαθέντων από Covid-19 για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Trump - Άνω των 3.400 τα futures του S&P

tags :
Θεραπεία με πλάσμα ιαθέντων από Covid-19 για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Trump - Άνω των 3.400 τα futures του S&P
Για ιστορική επιτυχία έκανε λόγο ο πρόεδρος Trump, αν και οι επιστήμονες εμφανίζονται συγκρατημένοι
O Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε μια νέα θεραπεία για τον κορωνοϊό, που περιλαμβάνει πλάσμα αίματος από άτομα τα οποία έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.
Αυτό ενισχύει περισσότερο την bull τάση της Wall, με αποτέλεσμα η ανοδική κίνηση του S&P να δείχνει από τα futures ότι θα ξεπεράσει τις 3.400 μονάδες.
Ο μόνος δείκτης που δεν έχει φτάσει και ξεπεράσει είναι ο Dow Jones για τον οποίο τα futures δείχνουν ότι πλησιάζει τις 28.000 μονάδες ενώ έχει υψηλό 29.543 μονάδες
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε την κατεπείγουσα έγκριση άδειας για τη χρήση πλάσματος παραγόμενου από το αίμα ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί μετά τη μόλυνσή τους από τον κορωνοϊό ως θεραπείας, παρότι πρόκειται για κάτι που συνέβαινε ήδη στη χώρα.
Την έγκριση της άδειας έδωσε ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA), κίνηση την οποία χαιρέτισε ο Trump, ο οποίος πάντως μια ημέρα νωρίτερα είχε επιτεθεί κατά του FDA κατηγορώντας τον ότι εμποδίζει την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών κατά της επιδημίας για πολιτικούς λόγους.
Ο Trump αναζητεί εναγωνίως τρόπο για να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις και προσβλέπει στις προόδους στη θεραπεία ασθενών με την COVID-19, αν και δεν αναμένεται να υπάρχουν ούτε ασφαλής θεραπεία ούτε αποδεδειγμένα αποτελεσματικό εμβόλιο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Η μετάγγιση πλάσματος, που περιέχει αντισώματα, έχει σκοπό ο οργανισμός των ασθενών να καταπολεμά ταχύτερα τον ιό και να περιορίζει τη ζημιά που προκαλεί στον οργανισμό.
Αν και η θεραπεία αυτή έχει ήδη φέρει αποτελέσματα, για την αποτελεσματικότητά της γίνεται ακόμη διάλογος.
Ενέχει εξάλλου κινδύνους, όπως η μόλυνση από άλλες ασθένειες, ή διάφορες παρενέργειες.
Παρόλο αυτά ο Trump χαρακτήρισε την είδηση «ιστορική επιτυχία» για τη θεραπεία ασθενών με την COVID-19, που θα «σώσει σημαντικό αριθμό ανθρώπινων ζωών», σε τόνο πολύ διαφορετικό από τον πολύ πιο συγκρατημένο τρόπο που αντιμετώπισαν το θέμα ειδικοί.
Ο FDA έχει ήδη εγκρίνει τη μετάγγιση πλάσματος σε ορισμένους ασθενείς υπό προϋποθέσεις, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών ή σε περιπτώσεις ασθενών σε απελπιστική κατάσταση.
Έχει γίνει ήδη μετάγγιση πλάσματος από ασθενείς που ανέρρωσαν σε 70.000 ανθρώπους.
Η έγκριση που δόθηκε χθες θα επιτρέψει να διευρυνθεί η χρήση του.
Σύμφωνα με στοιχεία από το υπ.Υγείας των ΗΠΑ, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το ποσοστό επιβίωσης ξεπερνά το 35% μεταξύ των ασθενών στους οποίους έκανε μετάγγιση.
Στην ανακοίνωσή του χθες Κυριακή 23/8 ο FDA πάντως υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει, για την ώρα, απόδειξη ότι η μετάγγιση πλάσματος αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο θεραπείας.
Αυτή η μέθοδος θεραπείας έχει ήδη εγκριθεί στη Γαλλία, στην Αυστρία, στην Ελβετία, στην Κούβα και στην Κίνα.

www.worldenergygnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης