Φυσικό Αέριο

Ράλι στην τιμή του φυσικού αερίου που έφθασε τα 2,438 δολ/ΜMbtu - Οι προβλέψεις

Ράλι στην τιμή του φυσικού αερίου που έφθασε τα 2,438 δολ/ΜMbtu - Οι προβλέψεις
Πλησιάζει τα 2500 δολ/mmbtu η τιμή του φυσικού αερίου δείχνοντας σημάδια ισχυρής ανάκαμψης
Ανοδικά συνέχισαν οι τιμές του φυσικού αερίου κατά 3,66% στα 2438 δολ/mmbtu εδραιώνοντας τις τάσεις ανάκαμψης των τιμών που προυσιάζεται τον τελευταίο μήνα.
Η άνοδος από τα χαμηλά είναι της τάξης του 43%.
H άνοδος της Παρασκευής έφθασε το 10% παρά το γεγοός ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 58 Bcf σύμφωνα με την IEA καθώς η αγορά περίμενε μεγαλύτερο
build up.
Στην αντίστοιχη κατεύθυνση και τα futures του LNG λόγω της ζήτησης για κάλυψη των αναγκών κλιματισμού.
Το ψυχολογικό όριο των 2500 δολ είναι σημαντικό για την πορεία του φυσικού αερίου αλλά αν ο ΚΜΟ των 50 ημερών της τιμής περάσει πάνω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών τότε αλλάζουν πολλά για την bull τάση, που ενισχύεται

Διόρθωση την Πέμπτη 20/8
Η βουτιά των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού» οφείλεται στην πίεση της αύξησης των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, η οποία επέτεινε την ανησυχία για το μέλλον της ζήτησης για αργό που προκάλεσαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ειδικότερα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε με πτώση 47 σεντς ή 1%, στα 44,90 δολάρια το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 35 σεντς ή 0,8%, κλείνοντας στα 42,58 δολ. το βαρέλι.

Αυξητικά κινήθηκαν οι τιμές φυσικού αερίου το προηγούμενο 7μερο στη Βρετανία, με την ανοδική τάση ωστόσο να διακόπτεται την Πέμπτη (20/8) στην σκιά της υποχώρησης των τιμών  φυσικού αερίου και LNG στις ΗΠΑ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τιμή του καυσίμου στο Ηνωμένο Βασίλειο (NBP) να μειωθεί κατά 3,5% στα 20,50 p / therm, ενώ περαιτέρω κατά μήκος της καμπύλης, η τιμή των προθεσμιακών του φυσικού αερίου για τον Σεπτέμβριο υποχώρησε 1,8% στα 22,58 p / therm.
Επιπλέον, η τιμή του φυσικού αερίου για την παράδοση του 4ου τριμήνου του 2020 έχασε 0,6% και έληξε στα 32,69 p / therm, παρακολουθώντας τις πτωτικές αγορές πετρελαίου και άνθρακα.

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη

Παράλληλα, οι ισχυρότερες προβλέψεις για την αιολική παραγωγή και τα πυρηνικά άσκησαν πιέσεις στις γερμανικές και γαλλικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας την Πέμπτη (20/8). Σε αυτό το πλαίσιο, η γερμανική ημερήσια τιμή μειώθηκε κατά 16,5% στα 31,81 ευρώ / MWh, ενώ το γαλλικό ισοδύναμο συμβόλαιο μειώθηκε κατά 12,9% στα 32,91 ευρώ / MWh.

bert

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης