Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο αγώνας της Ιαπωνίας για μείωση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ο αγώνας της Ιαπωνίας για μείωση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Η μείωση του κόστους θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων

Η Wood Mackenzie προέβλεψε ότι η Ιαπωνία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τον στόχο της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2030, αλλά θα πρέπει να εργαστεί πιο σκληρά για να μειώσει το κόστος της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, εάν θέλει επίσης να επιτύχει τη φιλοδοξία της για καθαρό υδρογόνο.

Παράλληλα, η WoodMac εκτιμά ότι η επιβραδυντική επίδραση των μέτρων καταστολής του Covid-19 στη ζήτηση ενέργειας και η σχετική πτώση των τιμών του πετρελαίου έχουν μειώσει το κόστος τροφοδοσίας στο έθνος κατά 15% και χθες έκανε χαμηλότερες προβλέψεις για την ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό θα σημαίνει ότι ο εθνικός στόχος παραγωγής 22-24% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030 θα ξεπεραστεί καθώς η καθαρή ενέργεια της χώρας θα φτάσει στο 27% μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Περί υδρογόνου

Ωστόσο, η επίτευξη στόχων καθαρού υδρογόνου που περιλαμβάνουν την επέκταση του τρέχοντος στόλου οχημάτων με το συγκεκριμένο καύσιμο στους δρόμους της Ιαπωνίας σε 200.000 έως το 2025 και 800.000 έως το 2030 θα είναι περίπλοκη, σύμφωνα με τον ερευνητή της WoodMac, Prakash Sharma.

Ο αναλυτής είπε ότι η παραγωγή πράσινου υδρογόνου είναι 2-4 φορές ακριβότερη από τη δημιουργία αερίου από ορυκτά καύσιμα, σε μια χώρα που φημίζεται για τις υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης