Τελευταία Νέα
Ενέργεια

NEOM: Υψηλών προδιαγραφών έργο για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

NEOM: Υψηλών προδιαγραφών έργο για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου
Πρόκειται για το μεγαλύτερο project πράσινου υδρογόνου, μέσω του οποίου θα εξοικονομούνται εκπομπές 3 εκατ. τόνων CO2 κάθε χρόνο

Το νέο έργο πράσινου υδρογόνου εν ονόματι NEOM είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας στην Σαουδική Αραβία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και την ποικιλομορφία.

Το πράσινο υδρογόνο είναι μια μορφή ανανεώσιμης ενέργειας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για πολλούς διαφορετικούς τύπους μεταφορών και σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας.
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πράσινο συστατικό σε μια ποικιλία βιομηχανικών κατασκευών όπως ο χάλυβας, το τσιμέντο και η παραγωγή λιπασμάτων μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων.

Η ΝΕΟΜ αποτελεί ένα φιλόδοξο project υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, το οποίο κατασκευάζεται στην Ερυθρά Θάλασσα, στα βορειοδυτικά της Σαουδικής Αραβίας.
Ουσιαστικά θα είναι μια πόλη, ένα «ζωντανό εργοστάσιο», που θα διαθέτει επίσης λιμάνια, επιχειρηματικές ζώνες και αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ στόχος είναι η απασχόληση περισσοτέρων από 1 εκατ. εργαζομένων από όλο τον κόσμο μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή της.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο project πράσινου υδρογόνου, μέσω του οποίου θα εξοικονομούνται εκπομπές 3 εκατ. τόνων CO2 κάθε χρόνο.
Το «πράσινο» εργοστάσιο θα βασίζεται στην υψηλή τεχνολογία και θα τροφοδοτείται με αιολική και ηλιακή ενέργεια ισχύος περίπου 4 gigawatts. Από το εργοστάσιο θα παράγονται περίπου 650 τόνοι υδρογόνου ημερησίως και 1,2 εκατ. τόνοι πράσινης αμμωνίας ετησίως. Το project θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης