Ενέργεια

Τιμές χονδρικής και αιολική ενέργεια στήριξαν την RWΕ - Αύξηση 18% στα EBITDA το πρώτο εξάμηνο

Τιμές χονδρικής και αιολική ενέργεια στήριξαν την RWΕ - Αύξηση 18% στα EBITDA το πρώτο εξάμηνο
Θετικές προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2020
Η RWE, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη 13/8/2020 ότι θα φτάσει στο ανώτερο υψηλότερο των προοπτικών της για το 2020 τόσο για τα βασικά όσο και για τα λειτουργικά κέρδη μετά από το, όπως ισχυρίζεται, ισχυρό πρώτο εξάμηνο.

Ο No.3 φορέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ευρώπης σημείωσε αύξηση 18% στα προσαρμοσμένα κέρδη του πρώτου εξαμήνου πριν από τους τόκους, τους φόρους, τις αποσβέσεις και τις αποσβέσεις (EBITDA), ενισχύμενα λόγω των πληρωμών της παραγωγικής ικανότητας στη Βρετανία, τις υψηλότερες τιμές χονδρικής ισχύος και την ισχυρότερη αιολική παραγωγή.

«Ο κορωνοϊός συνεχίζει να ρίχνει σκιά στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Οικονομικών Markus Krebber.

«Αλλά η RWE έχει ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες στιγμές μέχρι στιγμής, και αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στην επιχειρηματική απόδοση για τους πρώτους έξι μήνες».

Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει τώρα να φτάσει στο ανώτερο όριο του εύρους προβλέψεων για προσαρμοσμένα EBITDA και EBIT, από 2,7 δισεκατομμύρια έως 3,0 δισεκατομμύρια ευρώ και 1,2 δισεκατομμύρια έως 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Οι μετοχές της εταιρείας άνοιξαν 1,4% υψηλότερα στο προκαταρκτική διαπραγμάτευση, με τους trader να δείχνουν τη θετική προοπτική.


«Η RWE έκανε συγκρίσιμα πολύ καλά με τις βασικές της δραστηριότητες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ειδικά δεδομένου του σκληρού περιβάλλοντος COVID που έδειξε χθες η E.ON», δήλωσε ένας έμπορος με έδρα τη Φρανκφούρτη.

Η E.ON, η οποία επικεντρώνεται στα ενεργειακά δίκτυα και τα καταστήματα λιανικής, την Τετάρτη μείωσε τις προοπτικές της λόγω του αντίκτυπου της κρίσης του κορωνοϊού.

Μεταξύ των επιχειρηματικών μονάδων της RWE, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στον κλάδο του άνθρακα και των πυρηνικών, όπου οι υψηλότερες τιμές χονδρικής οδήγησαν τα προσαρμοσμένα EBITDA να υπερδιπλασιαστούν το πρώτο εξάμηνο στα 310 εκατομμύρια ευρώ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης