Ενέργεια

ΔΕΗ: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για το πρώτο "πακέτο" τιτλοποίησης οφειλών

ΔΕΗ: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για το πρώτο
Διοργανωτής της συναλλαγής είναι η Finacity Corporation και επενδυτής η JP Morgan
Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα (12/8), σε συνέχεια της από 23.7.2020 χρηματιστηριακής ανακοίνωσης, ότι υπογράφηκαν οι συμβάσεις της συναλλαγής τιτλοποίησης απαιτήσεων έως 60 ημέρες, ποσού μέχρι €200 εκατ.
Διοργανωτής της συναλλαγής είναι η Finacity Corporation και επενδυτής η JP Morgan.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το πρώτο "πακέτο" ληξιπρόθεσμων οφειλών που τιτλοποιείται από την επιχείρηση. Λόγω του σχετικά χαμηλού ρίσκου είσπραξης των εν λόγω χρεών, το επιτόκιο περιορίσθηκε στο 3,50%.

Παράλληλα, η επιχείρηση έχει ήδη εγκρίνει το δεύτερο "πακέτο" τιτλοποίησης, για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 90 ημερών, από το οποίο θα αντλήσει ποσό 300-350 εκατ. ευρώ. Η προσφορά προήλθε από τον διεθνή επενδυτικό οίκο PIMCO, ενώ ο διοργανωτής της δεύτερης συναλλαγής ήταν η Deutsche Bank.

Ουσιαστικά, με τις δύο συναλλαγές τιτλοποίησης (60 και 90 ημερών) η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δεν πουλάει ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά αντλεί ρευστότητα χωρίς εγγυήσεις και με τη διαχείριση των οφειλών να παραμένει στην ίδια την επιχείρηση. Επομένως, οποιαδήποτε καλύτερη εισπραξιμότητα είναι και παραμένει πρόσθετο όφελος της ΔΕΗ.

Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι (JP Morgan, Pimco, Deutsche Bank) και όχι distressed funds προσέρχονται και επενδύουν σε ελληνικό project διαχείρισης οφειλών, που μπορεί να αποτελέσει μοντέλο και για άλλες περιπτώσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης