Ενέργεια

Baker Hughes: Νέα μείωση για 14η εβδομάδα στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Baker Hughes: Νέα μείωση για 14η εβδομάδα στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου
Οι πλατφόρμες μειώθηκαν κατά τέσσερις σε χαμηλό όλων των εποχών στις 247, την εβδομάδα έως τις 7 Αυγούστου
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου αυτή την εβδομάδα σε χαμηλό ρεκόρ για 14η εβδομάδα, αν και οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ώθησαν ορισμένους παραγωγούς να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

Οι πλατφόρμες πετρελαίου των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκαν κατά τέσσερις σε χαμηλό όλων των εποχών στις 247 την εβδομάδα έως τις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή 7/8/2020 η Baker Hughes.

Αυτό συγκρίνεται με τις 687 εξέδρες, ή 74%, από πέρυσι. Ο εβδομαδιαίος αριθμός εγκαταστάσεων έχει μειωθεί ή διατηρηθεί σταθερός από τον Μάρτιο.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά τέσσερις σε 176 αυτήν την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2005, ενώ οι εξέδρες αερίου διατηρήθηκαν σταθερές στις 69, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.

Περισσότερες από τις μισές από τις συνολικές εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ βρίσκονται στη λεκάνη Permian στο Δυτικό Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό, όπου οι μονάδες μειώθηκαν κατά τρεις αυτήν την εβδομάδα σε χαμηλό ρεκόρ 121, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes. Οι drillers πρόσθεσαν επίσης μια εξέδρα αερίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Permian σε 122.

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι περίπου 32% από την αρχή του έτους λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης από τον κορωνοϊό το αργό έχει σημειώσει άνοδο 119% τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε περίπου 41 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή με την ελπίδα ότι οι παγκόσμιες οικονομίες και η ζήτηση ενέργειας θα ενισχυθούν καθώς οι κυβερνήσεις προχωρούν σε άρση των lockdowns.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα ενθαρρύνουν τις ενεργειακές εταιρείες να επιβραδύνουν τις μειώσεις των μετρήσεων και να αρχίσουν να προσθέτουν μονάδες αργότερα αυτό το έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης