Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κατά 12% μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου της Lukoil το β' τρίμηνο του 2020

Κατά 12% μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου της Lukoil το β' τρίμηνο του 2020
Από τον Μάιο, οι Ρώσοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Lukoil, υπόκεινται στους αυστηρότερους περιορισμούς παραγωγής μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΟPEC+

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αργού της Ρωσίας, Lukoil, δήλωσε στις 7 Αυγούστου ότι η παραγωγή πετρελαίου, εκτός του έργου West Qurna 2, μειώθηκε στα 18,82 εκατομμύρια τόνους το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τις βαθύτερες περικοπές στο πλαίσιο της συμφωνίας του OPEC+
Αυτό ισοδυναμεί με μέσο όρο περίπου 1,52 εκατομμυρίων b /d, μειωμένο κατά 11,6% σε ετήσια βάση και 12% το τρίμηνο.

Από τον Μάιο, οι Ρώσοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Lukoil, υπόκεινται στους αυστηρότερους περιορισμούς παραγωγής μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της συμφωνίας του Οργανισμού  για να μειωθεί η αστάθεια της αγοράς που προκλήθηκε από την πανδημία κοραναϊού. Οι περικοπές μειώνονται από την 1 Αυγούστου.

Παράλληλα, οι περιορισμοί της παραγωγής αντικατοπτρίστηκαν στην παραγωγή της Lukoil κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η οποία ήταν 40,2 εκατομμύρια τόνους, ισοδύναμη με μέσο όρο περίπου 1,62 εκατομμύρια b/d. Αυτό μειώθηκε κατά 5,6% σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή υδρογονανθράκων ήταν κατά μέσο όρο 1,98 εκατομμύρια b/d το 2ο τρίμηνο, μειωμένη κατά 14,8% το χρόνο και κατά 15% το τρίμηνο. Η παραγωγή υδρογονανθράκων στο H1 μειώθηκε κατά 8,4% σε μέσο όρο 2,155 εκατομμύρια b / d.

«Η περικοπή οφειλόταν στη νέα συμφωνία του ΟPEC + και στη μείωση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο από το Ουζμπεκιστάν στην Κίνα, που προκλήθηκε από τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στη ζήτηση υδρογονανθράκων» συμπλήρωσε η εταιρεία.

Τέλος, η παραγωγή φυσικού αερίου της Lukoil ανήλθε σε 6,396 Bcm το 2ο τρίμηνο, μειωμένη κατά 23,6% το έτος και 24% το τρίμηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης