Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Λευκορωσία: Ξεκίνησε η φόρτωση καυσίμου στο πυρηνικό εργοστάσιο του Αστραβέτς

Λευκορωσία: Ξεκίνησε η φόρτωση καυσίμου στο πυρηνικό εργοστάσιο του Αστραβέτς
Τρεις μονάδες ισχύος αυτού του τύπου λειτουργούν με επιτυχία στη Ρωσία, δύο στο Novovoronezh NPP και μία στο Leningrad NPP

Ξεκίνησε η Λευκορωσία την  φόρτωση καυσίμου στον πρώτο από τους δύο αντιδραστήρες του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Αστραβέτς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Rosatom.

Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, μετά τη φόρτωση καυσίμου, ο αντιδραστήρας θα φτάσει στο ελάχιστο ελεγχόμενο επίπεδο και θα πραγματοποιηθούν σχετικές δοκιμές. Από εκείνη τη στιγμή, ο αντιδραστήρας αποκτά το καθεστώς μιας πυρηνικής εγκατάστασης.

Αφού επαληθευτεί η αξιοπιστία και η ασφάλεια της μονάδας ισχύος στις παραμέτρους σχεδιασμού της, θα ξεκινήσει το επόμενο στάδιο εκκίνησης ισχύος και ο αντιδραστήρας θα συνδεθεί για πρώτη φορά στο δίκτυο.

Επί του παρόντος, τρεις μονάδες ισχύος αυτού του τύπου λειτουργούν με επιτυχία στη Ρωσία, δύο στο Novovoronezh NPP και μία στο Leningrad NPP.

Το Μπαγκλαντές, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Φινλανδία, η Ουγγαρία και η Τουρκία είναι άλλες χώρες όπου τα έργα μονάδας ισχύος VVER-1200 βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης