Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Πλημμύρες και καταστροφές στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία

Πλημμύρες και καταστροφές στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία
Επέμβαση Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τουλάχιστον 19 ανθρώπων
Τεράστια προβλήματα και ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια».
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα με αποτέλεσμα κλιμάκια της Πυροσβεστικής να επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.
Μέχρι στιγμής 19 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, τα Λαγυνά και τις επαρχιακές οδούς από Λαδκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες, ενώ σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει επέμβει για άντληση υδάτων.
Ο Δήμος Λαγκαδά, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας» και καλεί τους δημότες, εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στους δρόμους, ειδικότερα κατά τη διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων, τις οποίες συνιστάται να αποφεύγουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης