Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Exxon Mobil: Ορατό ενδεχόμενο το 20% των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να μην είναι βιώσιμα

Exxon Mobil: Ορατό ενδεχόμενο το 20% των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να μην είναι βιώσιμα
Η Exxon ανέφερε το πρώτο συνεχόμενο τρίμηνο οικονομικών απωλειών σε διάστημα 36 χρόνων εξαιτίας της μείωσης στη ζήτηση του πετρελαίου στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που προκλήθηκε από το κορονοϊό

Μετά από ένα δεύτερο ζοφερό τρίμηνο στην παγκόσμια αγορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Exxon Mobil προειδοποιεί ότι το 20% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ενδέχεται να μην είναι πλέον βιώσιμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας παγκοσμίως, το 1/5 των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο δεν θα θεωρείται πλέον ως «αποδεδειγμένα αποθέματα» στο τέλος του τρέχοντος έτους, εάν οι τιμές του πετρελαίου δεν ανακάμψουν πριν από τότε.

Παράλληλα, η αξία των περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν είναι πλέον η ίδια. Η εταιρεία εξετάζει επί του παρόντος τα περιουσιακά στοιχεία της για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα αποτελέσματα των οποίων θα πρέπει να είναι διαθέσιμα έως τον Νοέμβριο.

Η συγκριτική διαφορά με το 2019

Μάλιστα, η Exxon κατέγραψε τη χειρότερη τριμηνιαία απώλεια της σύγχρονης ιστορίας το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας απώλεια 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τα κέρδη 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Ακόμα, η Exxon δεν κινείται για να μειώσει το μέρισμα της, την οποία οι αναλυτές αναμένουν ότι θα κοστίσει στο πετρέλαιο περί τα 15 δις. Ωστόσο, εξετάζει κάποιες περικοπές θέσεων εργασίας, περικοπές εισφορών που ταιριάζουν με τη σύνταξη και άλλα ζητήματα πειθαρχίας κόστους, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Ειδικότερα, ενημέρωσε τους εργαζόμενους της ότι θα προχωρήσει στην αναστολή χορήγησης της οικονομικής συμμετοχής της στο πρόγραμμα συνταξιοδοτικής αποζημίωσης από τις αρχές Οκτωβρίου, όπως δήλωσαν πηγές που έλαβαν ένα μήνυμα της εταιρίας.

Την Παρασκευή (31/7), η Exxon ανέφερε το πρώτο συνεχόμενο τρίμηνο οικονομικών απωλειών σε διάστημα 36 χρόνων εξαιτίας της μείωσης στη ζήτηση του πετρελαίου στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που προκλήθηκε από το κορονοϊό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης