Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μέρισμα με βάση τις ταμειακές ροές σχεδιάζουν οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής σχιστολιθικού στις ΗΠΑ

Μέρισμα με βάση τις ταμειακές ροές σχεδιάζουν οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής σχιστολιθικού στις ΗΠΑ
Μεταβλητό μέρισμα μελετούν Pioneer, ConocoPhillips και Devon
Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής σχιστολιθικού Pioneer Natural Resources σχεδιάζει ένα μεταβλητό μέρισμα που θα καταβληθεί από το 2022, ανακοίνωσε την Τετάρτη 5/8/2020 ο διευθύνων σύμβουλος Scott Sheffield.

Οι εταιρείες σχιστολιθικού αναζητούν έναν τρόπο ανταμοιβής των μετόχων μετά από χρόνια κακών οικονομικών αποδόσεων και η Pioneer προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο για μια ευμετάβλητη βιομηχανία που δεν είναι ευνοϊκή για τους επενδυτές.

Η Devon Energy Corp ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει ένα ειδικό μέρισμα που σχετίζεται με την πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων σχιστολιθικού της, ενώ η ConocoPhillips την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει ένα μεταβλητό μέρισμα ή επαναγορά μετοχών εκτός από το κανονικό μέρισμα.

Το μεταβλητό μέρισμα της Pioneer θα καταβάλλεται επιπλέον του κανονικού μερίσματος, πιθανότατα ανά τρίμηνο, αν και τα σχέδια θα εκπονηθούν το επόμενο έτος, δήλωσε ο Sheffield σε μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε αναλυτές.

Η εταιρεία δεν σχεδιάζει επαναγορά ιδίων μετοχών αυτή στιγμή, κάτι που ο Sheffield είπε ότι δεν λειτουργεί επειδή τείνουν να έχουν συγκεκριμένο χρόνο.
Η πετρελαϊκή βιομηχανία έχει «χάσει την αξία της είτε αυξάνεται πολύ γρήγορα είτε αγοράζει μετοχές σε πολύ υψηλές τιμές», σημείωσε.

Η Pioneer εξετάζει όπως και άλλες εταιρείες του S&P 500 να καταβάλει ένα μεταβλητό μέρισμα, «αλλά έχουμε μια κυκλική επιχείρηση commodity», επεσήμανε ο Sheffield, «είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποια θα είναι η τιμή των εμπορευμάτων».
Το μεταβλητό μέρισμα θα βασίζεται στις ταμειακές ροές,τόνισε.
Η εταιρεία αναμένει παραγωγή περίπου 200.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα το τέταρτο τρίμηνο, και αναμένει να ξεκινήσει την αύξηση της παραγωγής περίπου 5% ετησίως ξεκινώντας από το 2021.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης