Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Daimler επεκτείνει την συνεργασία με την CATL για τις μπαταρίες αυτοκινήτων

Η Daimler επεκτείνει την συνεργασία με την CATL για τις μπαταρίες αυτοκινήτων
Η Daimler έχει συμφωνίες τροφοδοσίας με μπαταρίες και με τις  SK Innovation, LG Chem και  την Farasis
Η Daimler ανακοίνωσε την Τετάρτη 5/8/2020 ότι διευρύνει τη συμμαχία της με την κινεζική εταιρεία παραγωγής μπαταριών CATL για την παράδοση μπαταριών ικανών να προσφέρουν στα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz 700 χιλιόμετρα με υψηλότερες ταχύτητες επαναφόρτισης.

Η Daimler έχει ήδη συμφωνίες τροφοδοσίας με μπαταρίες με την SK Innovation, LG Chem και Farasis της Κορέας, καθώς και με την κινεζική Contemporary Amperex Technology (CATL), καθώς σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.
Σύμφωνα με το Reuters η συμφωνία της Τετάρτης με την CATL ανέφερε ότι η συνεργασία θα περιλαμβάνει την τροφοδοσία κυττάρων και ολόκληρων συστημάτων μπαταρίας, καθώς και έρευνα.

«Σκοπεύουμε να ηγηθούμε στις τεχνολογίες μπαταριών, επομένως συνδυάζουμε τώρα τη δική μας έρευνα και ανάπτυξη με τους τολμηρούς συνεργάτες», ανέφερε η Daimler σε ανακοίνωση.
«Η συμφωνία καλύπτει το πλήρες φάσμα τεχνολογιών μπαταρίας, από κυψέλες σε ενότητες για αυτοκίνητα Mercedes-Benz έως ολόκληρα συστήματα μπαταριών για τα βάνς Mercedes-Benz μεπολλά υποσχόμενες καινοτόμες τεχνολογίες. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τον σχεδιασμό CATL cell-to-pack (CTP), που εξαλείφει τις συμβατικές μονάδες και ενσωματώνει τα κελιά απευθείας στην μπαταρία. "

Η συνεργασία στοχεύει να συντομεύσει τους κύκλους ανάπτυξης, να αυξήσει σημαντικά το εύρος των μελλοντικών μπαταριών μέσω της προόδου στην ενεργειακή πυκνότητα και να μειώσει τους χρόνους φόρτισης, ανέφερε η Daimler.
Η CATL θα χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή κυψελών μπαταρίας, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης