Πετρέλαιο

Αποστρατικοποίηση των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων ζητά η NOC

Αποστρατικοποίηση των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων ζητά η NOC
«Ο αριθμός των μισθοφόρων στο πετροχημικό συγκρότημα Ras Lanuf έχει αυξηθεί πρόσφατα», δήλωσε η NOC σε δήλωση της εταιρείας

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) ζήτησε την «αποστρατικοποίηση» των εγκαταστάσεων πετρελαίου «έτσι ώστε οι εργαζόμενοί της να μπορούν να εκτελούν τη δουλειά τους χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους».

«Η ασφάλειά τους καθώς και η ασφάλεια των εγκαταστάσεων πετρελαίου είναι θέματα υψίστης σημασίας», δήλωσε η NOC στην ιστοσελίδα της την περασμένη εβδομάδα.

Η NOC είπε ότι «ανησυχεί βαθιά» για τη «συνεχιζόμενη στρατιωτικοποίηση» των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων και τη «βαριά παρουσία ξένων μισθοφόρων» σε διάφορα πετρελαϊκά πεδία και λιμάνια στα ανατολικά και νότια της χώρας.

«Ο αριθμός των μισθοφόρων στο πετροχημικό συγκρότημα Ras Lanuf έχει αυξηθεί πρόσφατα», δήλωσε η NOC σε δήλωση της εταιρείας.

«Η παρουσία τους αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των εργαζομένων και των βιομηχανικών εγκαταστάσεων εντός του συγκροτήματος. Υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών υπαλλήλων σε κατοικίες εργαζομένων εντός της κατοικημένης περιοχής της πόλης Ras Lanuf, σε κατάφωρη παραβίαση του νόμου, της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας της στέγασης των εργαζομένων », πρόσθεσε η NOC.

Επίσης, «καταγράφονται παράνομες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός και γύρω από εγκαταστάσεις NOC» με την εταιρεία να μην διστάζει να «ζητήσει δίωξη για όσους βλάπτουν τη μοναδική πηγή εσόδων της Λιβύης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης