Φυσικό Αέριο

Refinitiv: Σε τροχιά ανάκαμψης τον Αύγουστο οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ

tags :
Refinitiv: Σε τροχιά ανάκαμψης τον Αύγουστο οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ
Οι εξαγωγές των ΗΠΑ μειώθηκαν περίπου 40% σε σχέση με πέρυσι

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ (LNG) βρίσκονται σε καλό δρόμο να αυξηθούν τον Αύγουστο για πρώτη φορά σε έξι μήνες, αυξάνοντας τις τιμές του φυσικού αερίου των ΗΠΑ κατά περισσότερο από 15% σε υψηλό τριών μηνών, σύμφωνα με αναλυτές, εμπόρους ενέργειας και στοιχεία από το Refinitiv.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι αγοραστές LNG σε όλο τον κόσμο έχουν ακυρώσει περισσότερα από 100 φορτία των ΗΠΑ, καθώς οι τιμές του καυσίμου κατέρρευσαν, έχοντας καταγράψει χαμηλά στην Ευρώπη και την Ασία, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ακόμη και πριν από την εξάπλωση της πανδημίας, οι παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου διαπραγματεύονταν ήδη σε χαμηλά επίπεδα μετά την έναρξη λειτουργίας του αριθμού των τερματικών εξαγωγών LNG το 2019.

Επίσης, οι χειμώνες στην Ευρώπη και την Ασία ήταν θερμότεροι από φυσιολογικό, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να διατηρούν αποθηκευμένες τεράστιες ποσότητες αερίου.

Τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αναμένεται τώρα να φθάσουν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών στο τέλος της θερινής περιόδου.

Για τον Αύγουστο, η ποσότητα του φυσικού αερίου προσδιορίζεται στα 4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd), με ποσοστό χρήσης στο 40% σύμφωνα με την Refinitiv. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη άνοδο των εξαγωγών, μετά το υψηλό ρεκόρ που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 με χρήση στο 90%.

«Κακός» Ιούλιος για την αγορά LNG

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) βούτηξε τον Ιούλιο, καθώς οι χώρες παλεύουν με τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού. Οι παγκόσμιες εξαγωγές LNG τον περασμένο μήνα μειώθηκαν κατά 9,4% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι εξαγωγές των ΗΠΑ μειώθηκαν περίπου 40% σε σχέση με πέρυσι, καθώς αρκετοί πελάτες ακύρωσαν δεκάδες φορτία που είχαν προγραμματιστεί να φορτωθούν από τον Κόλπο του Μεξικού, μετά την κατάρρευση των ευκαιριών arbitrage προς την Ευρώπη και την Ασία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης