Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βοήθεια στο Λίβανο για την ισοπέδωση της Βηρυτού στέλνουν Γαλλία, Μ. Βρετανία

Βοήθεια στο Λίβανο για την ισοπέδωση της Βηρυτού στέλνουν Γαλλία, Μ. Βρετανία
Τόνους υγειονομικού υλικού, γιατρούς και σωστικά συνεργεία στέλνει το Παρίσι
Βοήθεια στο Λίβανο μετά την ισοπέδωση μέρους της πρωτεύουσας Βηρυτού από την έκρηξη 2.750 τόνων νιτρικής αμμωνίας στέλνουν Γαλλία και Μ. Βρετανία.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron έκανε γνωστό πως η Γαλλία άρχισε ήδη να στέλνει στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, τόνους υγειονομικού υλικού, γιατρούς – εντατικολόγους και σωστικά συνεργεία προκειμένου να συνδράμουν τις αρχές του Λιβάνου να διαχειριστούν τη βιβλική αυτή καταστροφή.
«Εντατικολόγοι θα μεταβούν επίσης στη Βηρυτό το ταχύτερο δυνατόν για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία.
Η Γαλλία ήδη άρχισε να στέλνει γιατρούς» ανέφερε ο Macron, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Λιβανέζο ομόλογο του M. Aoun ότι η Γαλλία θα προσφέρει υποστήριξη και ότι θα στείλει «μέλη σωστικών συνεργείων και μέσα» στη Βηρυτό.
Ο Macron εξέφρασε εξέφρασε την «αδελφική αλληλεγγύη» της χώρας του στους Λιβανέζους μετά την καταστροφή.
«Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό του Λιβάνου.
Πάντα» ανέφερε σε άλλο μήνυμά του, συνταγμένο στα γαλλικά και στα αραβικά, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Βοήθεια στέλνει και η Μ. Βρετανία, η οποία μετρά και τραυματίες συμπεριλαμβανομένων και μελών του βρετανικού διπλωματικού προσωπικού, που πάντως δεν θεωρείται ότι κινδυνεύει η ζωή τους.
«Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τη Βηρυτό απόψε συγκλονίζουν», ανέφερε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson, διαβεβαιώνοντας ότι οι «όλες σκέψεις του και οι προσευχές του» αφορούν τα θύματα της καταστροφής.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να προσφέρει την υποστήριξή του με όλους τους πιθανούς τρόπους», και «στους βρετανούς υπηκόους που είναι μεταξύ των πληγέντων» τόνισε ο Johnson.
Σημειώνεται πως «μικρός αριθμός» των υπαλλήλων της πρεσβείας της Βρετανίας τραυματίστηκε και δέχθηκε ιατρικές περιποιήσεις, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κάποιου μέλους της βρετανικής διπλωματικής αποστολής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης