Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας παρέμειναν κάτω από 400.000 bpd τον Ιούλιο

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας παρέμειναν κάτω από 400.000 bpd τον Ιούλιο
20 φορτία αργού εξήχθηκαν τον περασμένο μήνα από τη Βενεζουέλα με την Ινδία να είναι ο κύριος προορισμός
Η Βενεζουέλα εξήγαγε περίπου 388.100 βαρέλια αργό και καύσιμα την ημέρα τον Ιούλιο, σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην PDVSA συνέχισαν να περιορίζουν τις πωλήσεις, σύμφωνα με την Refinitiv Eikon που επικαλείται το Reuters.

Η Ουάσιγκτον αύξησε την πίεση φέτος στους πελάτες, τους εμπορικούς εταίρους και τους φορτωτές της PDVSA με στόχο να σταματήσει την επαναπώληση πετρελαίου της Βενεζουέλας και να εμποδίσει τις προσπάθειες απόκρυψης ή αλλαγής της χώρας καταγωγής της.

Αυτό καθιστά όλο και πιο δύσκολο για πολλούς από τους πελάτες της εταιρείας να βρουν δεξαμενόπλοια για τη μεταφορά πετρελαίου.

Συνολικά, 20 φορτία αργού και εξευγενισμένων προϊόντων στάλθηκαν τον περασμένο μήνα από τη χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ, με την Ινδία να αναδύεται ξανά ως ο κύριος προορισμός, με το ένα τρίτο των συνολικών εξαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η ινδική Reliance Industries στις αρχές Ιουλίου επανέλαβε τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από την Βενεζουέλα μετά από μια παύση τριών μηνών που προκλήθηκε από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Η εταιρεία ζήτησε άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να ανταλλάξει πετρέλαιο Βενεζουέλας για ντίζελ.

Όμως, η ανάκαμψη των εξαγωγών προς την Ινδία δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει την απώλεια άλλων πελατών πετρελαίου της Βενεζουέλας τους τελευταίους μήνες, αφήνοντας τις εξαγωγές του Ιουλίου 1,8% πάνω από τον προηγούμενο μήνα, αλλά 60% κάτω από τον μέσο όρο του Ιουλίου 2019.

Η Βενεζουέλα εξήγαγε επίσης 88.065 bpd στην Ευρώπη και 85.260 bpd στην Κούβα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι εισαγωγές καυσίμων που φθάνουν στη χώρα της Νότιας Αμερικής, της οποίας η προσπάθεια για να ικανοποιήσει την εγχώρια ζήτηση βενζίνης ενισχύθηκε ξανά τους τελευταίους μήνες, μειώθηκαν στα 19.000 bpd από 63.600 bpd τον Ιούνιο.




www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης