Επιχειρήσεις

Ισχυροποιείται ο Ελλακτωρ παρά την δύσκολη συγκυρία - Οι νέες προοπτικές

Ισχυροποιείται ο Ελλακτωρ παρά την δύσκολη συγκυρία - Οι νέες προοπτικές
Τα νέα δεδομένα που ενδυναμώνουν την Ελλάκτωρ
Η εταιρία Ελλάκτωρας βασικός μέτοχος της οποίας είναι η οικογένεια Καλλιτσάντση με ποσοστό 25,58% βρίσκεται σε μια φάση κρίσιμων στρατηγικών κινήσεων που ως στόχο έχουν να ισχυροποιήσουν τον ισολογισμό της εταιρίας και να ενισχύσουν τον ρόλο της στην οικονομία.
Τόσο η υλοποίηση του πακέτου των νέων έργων ύψους 12 δισ όσο και τα κονδύλια από Ταμείο Ανάκαμψης θα ενισχύσουν σημαντικά τα επόμενα χρόνια τον όμιλο.
Με πολυσχιδείς δραστηριότητες σε κατασκευές, ενέργεια, οδικά έργα, παραχωρήσεις και άλλα ο Ελλάκτωρας μετά την επιτυχημένη έκδοση ομολογιακού δανείου 500 εκατ κατάφερε να αναδιαρθρώσει μεγάλο μέρος του δανεισμού – ο καθαρός δανεισμός ανέρχεται σε 1,07 δισεκ. ευρώ – ικανοποιώντας τις τράπεζες.
Για το 2020 και παρά την μεγάλη ύφεση σοκ στην εθνική οικονομία -8% και την καραντίνα ο Ελλάκτωρας ποντάρει σε EBITDA 200 εκατ και 900 εκατ έσοδα.
Τα κεφάλαια ανέρχονται σε 523 εκατ και το ταμείο διαμορφώνεται σε 370 εκατ ευρώ.
Ο Ελλάκτωρας με την κίνηση της έκδοσης του ομολογιακού έδωσε πολύ καθαρές απαντήσεις ειδικά στο τραπεζικό σύστημα που δεν αισθανόταν πολύ καλά με την μεγάλη δανειακή έκθεση της εταιρίας.
H πρώτη αφορά την Rageborgh που έχοντας το 8% θέλει να συμβάλλει στην αυτόνομη ισχυροποίηση του ομίλου.
Για το 2020 ο Ελλάκτωρας ποντάρει σε EBITDA 200 εκατ και 900 εκατ έσοδα.
Η δεύτερη κίνηση που σχετίζεται με τον Ελλάκτωρα αφορά τον νέο δανεισμό από τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Alpha bank.
Μια εκ των τριών τραπεζών δήλωσε ανεπίσημα ότι θα υπάρξει νέα χρηματοδότηση για τις κατασκευές, γιατί «η εταιρία έχει παρουσιάσει επαρκές και πειστικό σχέδιο ανάπτυξης, έργων και εγγυήσεων».
Εφόσον αυτές οι δύο κινήσεις υλοποιηθούν θα πρόκειται να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα με επίκεντρο τον Ελλάκτωρα θα πρόκειται για μια ριζική ισχυροποίηση του ομίλου.
Εντός των προσεχών 5-6 εβδομάδων θα πρέπει να αναμένονται θετικές εξελίξεις στον Ελλάκτωρα.
Πηγή: Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης