Φυσικό Αέριο

Μέχρι 100.000 θέσεις εργασίας στην καναδική αγορά LNG σύμφωνα με επενδυτικό σενάριο της CBS

Μέχρι 100.000 θέσεις εργασίας στην καναδική αγορά LNG σύμφωνα με επενδυτικό σενάριο της CBS
H βιομηχανία θα αυξήσει τους συνολικούς μισθούς στον Καναδά πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως

Σημαντική οικονομική ανάκαμψη προβλέπεται στον Καναδά, σε ένα επενδυτικό σενάριο που δημιουργεί βιομηχανία LNG με παραγωγική ικανότητα 56 εκατ. τόνους σε ετήσια βάση.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με νέα έκθεση του CBC (ο πρώτος ανεξάρτητος, εφαρμοσμένος ερευνητικός οργανισμός στον Καναδά) που αναμεταδίδει το Reuters και σκιαγραφείται αύξηση της απασχόλησης κατά 95.550 θέσεις εργασίας.

Στη Βρετανική Κολούμπια (επαρχία της χώρας), οι θέσεις εργασίας θα σημείωναν αύξηση 71.000 θέσεων εργασίας, ενώ Οντάριο, Αλμπέρτα και Κεμπέκ σε μόνιμη βάση θα κινούνταν σε ανοδική τροχιά.

Παράλληλα, η βιομηχανία θα αυξήσει τους συνολικούς μισθούς στον Καναδά πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την έκθεση.

Το ΑΕΠ του Καναδά θα αυξηθεί, κατά μέσο όρο, κατά περισσότερο από 11 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως (2020-2064) και θα μπορούσαν να προκύψουν έσοδα, ύψους 90 δις. δολ. για επαρχίες και περιοχές του Καναδά.

«Μετά την πανδημία, η καναδική οικονομία θα χρειαστεί κίνητρο. Μια βιομηχανία LNG προσφέρει μακροπρόθεσμες επενδύσεις και παραγωγή που μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η βιομηχανία LNG είναι πολύ ανταγωνιστική. Οι επενδυτές αναζητούν δικαιοδοσίες με το σωστό συνδυασμό πολιτικών, ρυθμιστικές διαδικασίες και διαθεσιμότητα ειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Η Βρετανική Κολούμπια καλύπτει την πλειοψηφία αυτών των αναγκών», υπογραμμίζει η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης