Τελευταία Νέα

Πρωτοποριακή συμφωνία EIB - Engie για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουγκάντα στην ενέργεια

Πρωτοποριακή συμφωνία EIB - Engie για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουγκάντα στην ενέργεια
Μόνο 1 στους 5 κατοίκους της χώρας έχουν πρόσβαση σε επαρκή ηλεκτρική ενέργεια

Σε μια πρωτοποριακή συμφωνία προχώρησαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Engie.
Ειδικότερα, θα κατασκευάσουν ένα ηλιακό πάρκο, έτσι ώστε 1,4 εκατ. κάτοικοι της Ουγκάντα να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη και φθηνή ηλεκτρική ενέργεια για πρώτη φορά.

Θα εξυπηρετηθούν άνθρωποι της υπαίθρου και μικροί επιχειρηματίες που ζουν σε απομακρυσμένα μέρη. Μάλιστα, μόνο 1 στους 5 κατοίκους της χώρας έχουν πρόσβαση σε επαρκή ηλεκτρική ενέργεια. Για τον λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χορηγήσει δάνειο ύψους 12,5 εκατ. δολ. για την ανάπτυξη 240.000 ηλιακών συστημάτων υψηλής ποιότητας στην Ουγκάντα ​​από τη Fenix ​​International, θυγατρική της ENGIE.

«Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε όλη την Ουγκάντα ​​θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια για πρώτη φορά που θα τροφοδοτεί τις επικοινωνίες, θα παρέχει φως και θα διευκολύνει το μαγείρεμα. Το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει τις οικογένειες να εξοικονομήσουν χρήματα, να μειωθεί η ρύπανση και τα ατυχήματα» σημείωσε η Ambroise Fayolle, αντιπρόεδρος της Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι κατά την τελευταία δεκαετία, η ΕΤΕπ έχει παράσχει περισσότερα από 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια σε ολόκληρη την Αφρική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης