Η ΔΕΗΑΝ επικράτησε στην δημοπράτηση φωτοβολταϊκών της ΡΑΕ

Η ΔΕΗΑΝ επικράτησε στην δημοπράτηση φωτοβολταϊκών της ΡΑΕ
Το εν λόγω έργο είναι μέρος του μεγάλου έργου της Μεγαλόπολης, συνολικής ισχύος 50MW, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός των επομένων ημερών στο σύνολό του

H ΔΕΗ Ανανεώσιμες κέρδισε σήμερα στην δημοπρασία της ΡΑΕ τιμή για έργο 11 MW. Συγκεκριμένα, κατάφερε να εξασφαλίσει τιμή 49,11.

Το εν λόγω έργο είναι μέρος του μεγάλου έργου της Μεγαλόπολης, συνολικής ισχύος 50MW, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός των επομένων ημερών στο σύνολό του.

Είναι σαφές ότι η στρατηγική επιλογή της εταιρείας προς το target model με την ενσωμάτωση δυο μηχανισμών αποζημίωσης -CFD και Billateral PPA- σε ένα έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και κομβικό για το μέλλον της αγοράς, αποτελεί ορόσημο.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην ουσία επιλέγει να προχωρήσει σε μια μεγάλη πρόκληση, ανοίγοντας το δρόμο προς το target model, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τους δυο μηχανισμούς αποζημίωσης σε ένα έργο.


Στα επίπεδα των 54 ευρώ/MWh τα αιολικά και στα 46 ευρώ/MWh τα φωτοβολταϊκά

Αναφορικά με το σημερινό διαγωνισμό για την εγκατάσταση των αιολικών, η χαμηλότερη προσφορά κυμάνθηκε στα επίπεδα των 53,86 ευρώ/MWh. Σύμφωνα με πληροφορίες έμεινε αδιάθετη δυναμικότητα της τάξης των 10 MW.

Επίσης, στη σημερινή πρωινή δημοπρασία για νέα φωτοβολταϊκά, οι τιμές έπεσαν σημαντικά, με τις χαμηλότερες προσφορές να είναι στα επίπεδα των 45 - 46 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης