Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Νέα έκθεση: Τριπλασιασμός των πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς έως το 2040

Νέα έκθεση: Τριπλασιασμός των πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς έως το 2040
Η πανδημία έχει αυξήσει την κατανάλωση πλαστικών μίας χρήσης

Τριπλασιασμός των πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς αναμένεται να υπάρξει τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση που αναδημοσιεύει το Bloomberg.

Ωστόσο, ο όγκος αυτός θα μπορούσε να μειωθεί κατά 80%, σύμφωνα με την ανάλυση, λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση της ανάπτυξης παρθένου πλαστικού, τη βελτίωση των συστημάτων συλλογής απορριμμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο και την επένδυση στη δημιουργία πλαστικών υλικών που είναι πιο εύκολο να ανακυκλωθούν.

Η τρέχουσα κατάσταση και οι δυσκολίες

Επί του παρόντος, περίπου 11 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι πλαστικού μπαίνουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο, προκαλώντας αμέτρητες ζημιές. Η έρευνα διαπίστωσε ότι εάν δεν αναληφθεί δράση, η ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων θα αυξηθεί σε 29 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως έως το 2040.

Ενώ ορισμένες κυβερνήσεις και βιομηχανίες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τη χρήση πλαστικών, οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι, ακόμη και αν τηρηθούν αυτές οι δεσμεύσεις, το πλαστικό ντάμπινγκ θα μειωθεί κατά μόλις 7%. Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι ο αγώνας ενάντια στο Covid-19 μπορεί να κάνει την πρόκληση ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η πανδημία έχει αυξήσει την κατανάλωση πλαστικών μίας χρήσης.

Η έκθεση ζητά τη σύνδεση κατά μέσο όρο 500.000 ατόμων με δίκτυα συλλογής απορριμμάτων καθημερινά έως το 2040, με συνολικό κυβερνητικό κόστος 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Είτε τα διυλιστήρια πρέπει να αλλάξουν τα σχέδιά τους, είτε πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να βγούμε από την αυξημένη ρύπανση των ωκεανών» υπογράμμισε ο Stuchtey.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης