Επικαιρότητα

Αγ.Συρίγος: Η ταχύτητα αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε χρόνο στην διπλωματία - Έρχεται το Αϊζενχάουερ

Αγ.Συρίγος: Η ταχύτητα αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε χρόνο στην διπλωματία - Έρχεται το Αϊζενχάουερ
Δεν τελειώνει η ελληνοτουρκική κρίση στις 2 Αυγούστου - Έρχονται δυνάμεις στην Μεσόγειο
Ο βουλευτής της ΝΔ, καθηγητής κ.Aγγελος Συρίγος για την τουρκική στρατηγική εκτίμησε στο  «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι " Αν δούμε την αλληλουχία των γεγονότων- το κρίσιμο σημείο ήταν η ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 
Δηλαδή, οι Τούρκοι βγάζουν βιαστικά μία Navtex και αμέσως μετά βγαίνει ο στόλος τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ακολουθούν με διαφορά λεπτών, βγαίνουν κι εκείνες.
Αυτό ήταν που περιόρισε τις τουρκικές αντιδράσεις, σταμάτησε τους Τούρκους από την εξέλιξη των γεγονότων και έδωσε χρόνο στη διπλωματία να μπορέσει να αναλάβει εκείνη τη σκυτάλη».
Συμπλήρωσε επίσης ότι «η τουρκική Navtex δεν τελειώνει στις 2 Αυγούστου, θα είμαστε σε μία διαρκή κατάσταση εγρήγορσης μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές εάν εκλεγεί ο Τραμπ ή μέχρι την 20ή Ιανουαρίου εάν εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν» και «σε όλη αυτήν την περίοδο ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να δράσει, και νομίζω θα εμπλακούμε σε έναν πόλεμο νεύρων, φθοράς, η Τουρκία θα βγάζει ερευνητικά αλλά δεν θα μπαίνουν σε αυτήν την περιοχή, θα μένουν από έξω ή θα περνάνε χωρίς να κάνουν έρευνες».
Γι' αυτό «πρέπει να δώσουμε προσοχή το επόμενο διάστημα, ως Ελλάδα, στο ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να μας καταπονήσει και να κουράσει τη διεθνή αντίδραση». κατέληξε ο κ. Συρίγος.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «η κατ’ εξοχήν εμβληματική εικόνα του κεμαλισμού ήταν η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τέμενος σε μουσείο», υπενθύμισε ο κ. Συρίγος, εξηγώντας πως η απόφαση Ερντογάν «σαφώς επιβαρύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι ηθικό το ζήτημα, δεν είναι νομικό» και «είναι ένα θέμα που βαραίνει πολύ στις συνειδήσεις των Ελλήνων»

Έρχεται το αεροπλανοφόρο Αϊζανχάουερ

Με τον ελληνικό στόλο να βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στο Αιγαίο, παρακολουθώντας με ψυχραιμία κι αποφασιστικότητα τις κινήσεις της Τουρκίας, το Ορούτς Ρέις παραμένει στην Αττάλεια.
Συνοδεύεται δε από δύο φρεγάτες που είναι μέσα στο λιμάνι, αλλά και όλος ο υπόλοιπος τουρκικός στόλος που είχε βγει από το ναύσταθμο του Ακσάζ παραμένει κοντά στα τουρκικά παράλια σε μια μεγάλη περιοχή μέχρι περίπου και την Αττάλεια.
Από την άλλη, ο ελληνικός στόλος έχει αναπτυχθεί πλήρως, όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στο Αιγαίο κι έχουν καταλάβει κομβικές θέσεις ώστε να παρακολουθούν κάθε κίνηση των τουρκικών πλοίων.
Παράλληλα, αυτές τις μέρες στη Μεσόγειο, έχουμε δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Μια γαλλική φρεγάτα, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο και πλέει στα ανοιχτά της Λάρνακας, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, το οποίο θα συνοδεύεται από 12 πολεμικά πλοία, θα διασχίζει τη ΝΑ Μεσόγειο για περίπου δύο ημέρες, από σήμερα το βράδυ μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης