Commodities

Ράλι για τον χρυσό - Έσπασε το φράγμα των 1900 δολαρίων ανά ουγγιά

Ράλι για τον χρυσό - Έσπασε το φράγμα των 1900 δολαρίων ανά ουγγιά
Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οδηγεί στο "καταφύγιο" τους επενδυτές
Το φράγμα των 1.900 δολαρίων έσπασε ο χρυσός την Παρασκευή 24/7/2020, καθώς η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ - Κίνας πρόσθεσε επιπλέον «καύσιμα» στο ράλι του ασφαλούς καταφυγίου λόγω των φόβων για οικονομικό πλήγμα από την πανδημία κοροναϊού.
Περί τις 16:40 τα futures του Αυγούστου 2020 κινούνταν στα 1903,10 δολάρια η ουγγιά.
Το ενδοσυνεδριακό υψηλό διαμορφώθηκε στα 1921,17 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το ιστορικό υψηλό κλεισίματος των 1.891,90 δολαρίων επιτευχθεί στις 22 Αυγούστου 2011.

Στην spot αγορά ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.892,32 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας φτάσει το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2011 στα 1.897,91 δολάρια την Πέμπτη.
«Είναι οι έμμεσες επιπτώσεις του ιού στην οικονομία και οι βαθιές αμφιβολίες για το αν θα δούμε μια ανάκαμψη σε σχήμα V που υποστηρίζει τον χρυσό», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman, προσθέτοντας ότι «ο παράγοντας φόβου γύρω από τις αμερικανικο-κινεζικές σχέσεις θα προσθέσει καύσιμο στη φωτιά αλλά δεν θα διατηρηθεί».

"Εάν η οικονομία δεν δείξει ποιοτικά σημάδια βελτίωσης, θα μπορούσατε να δείτε περαιτέρω ροές σε χρυσό και θα προχωρούσε να φθάσει πάνω από τα 1.922 $ και να συνεχισθεί υψηλότερα έως 2.000 $."

Ο χρυσός αυξήθηκε κατά 24% φέτος, υποστηριζόμενος από τα χαμηλά επιτόκια και τα κίνητρα από τις κεντρικές τράπεζες να αναζωογονήσουν τις οικονομίες τους, γεγονός που ωφελεί το ράβδωση δεδομένου ότι αποτελεί αντιληπτή αντιστάθμιση ενάντια στον πληθωρισμό και την υποτίμηση του νομίσματος.

Στην τελευταία αναταραχή, η Κίνα έκλεισε το αμερικανικό προξενείο της Τσενγκντού σε αντίποινα για το κλείσιμο του προξενείου τους στο Τέξας, μειώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.
Βοηθώντας περαιτέρω τον χρυσό, ο δείκτης δολαρίου διατηρήθηκε κοντά σε χαμηλό δύο ετών και ήταν σε καλό δρόμο για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τις αρχές Ιουνίου.

Ωστόσο, η άνοδος του χρυσού και του αργύρου έχει συμβεί «πολύ γρήγορα - πιθανώς πολύ γρήγορα», ανέφεραν οι αναλυτές της Commerzbank, προσθέτοντας ότι «ενέχει τον κίνδυνο αποτυχίας, ειδικά καθώς ο χρυσός και το ασήμι οδηγούνται σχεδόν αποκλειστικά από εξαιρετικά ισχυρές επενδύσεις ".

Το ασήμι, υποχώρησε 0,5% στα 22,61 $ ανά ουγγιά, αλλά ήταν ακόμα πάνω από 17% για την εβδομάδα, βοηθούμενο από τις ελπίδες για αναζωογόνηση της βιομηχανικής δραστηριότητας.
Η πλατίνα αυξήθηκε 0,7% στα 911,23 $ και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,5% στα 2,157,40 $.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης