Φυσικό Αέριο

Η Sinopec αναζητά 1 εκατ. τόνους LNG για παράδοση 10 χρόνων από το 2023

tags :
Η Sinopec αναζητά 1 εκατ. τόνους LNG για παράδοση 10 χρόνων από το 2023
H Sinopec επιδιώκει να επωφεληθεί καθώς οι τιμές παραμένουν χαμηλές
Η κινεζική Sinopec αναζητά υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) για παράδοση σε περίοδο 10 ετών προκειμένου να επωφεληθεί από τις τρέχουσες χαμηλές τιμές καθώς η ζήτηση φυσικού αερίου έχει μειωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Sinopec, επίσημα ονομαζόμενη China Petroleum & Chemical Corp, αναζητά 1 εκατομμύριο τόνους LNG ετησίως για παράδοση σε διάστημα 10 ετών από το 2023, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας που επικαλείται το Reuters.

Η εταιρεία πιθανότατα αναζητά μακροπρόθεσμο LNG σε μια εποχή που οι τιμές τόσο για τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια όσο και για τα φορτία spot είναι χαμηλές, ανέφερε πηγή.

Οι ασιατικές spot τιμές LNG (LNG-AS), τις οποίες οι αγοραστές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο ως δείκτη για τη διαπραγμάτευση των μακροπρόθεσμων συμβολαίων τους, κυμαίνονται κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Οι τιμές των μακροπρόθεσμων συμβάσεων που συνήθως τιμολογούνται στο πετρέλαιο Brent διαπραγματεύονται επίσης σε χαμηλότερα επίπεδα.

«Οι προσδοκίες για μακροπρόθεσμη ζήτηση εξακολουθούν να είναι ανοδικές, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσετε μακροπρόθεσμα φορτία», δήλωσε πηγή, που εδρεύει στο Πεκίνο.

"Είναι το χαμηλότερο εύρος τιμών τώρα και έτσι είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε μακροπρόθεσμες συμφωνίες."

Η Sinopec αναζητά επίσης όγκους από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέρος της απαίτησης διαγωνισμού.

Η Sinopec, που αναμένεται να είναι ο επόμενος μεγάλος Κινέζος αγοραστής LNG των ΗΠΑ, είχε συζητήσει με την Cheniere Energy με έδρα το Χιούστον για να υπογράψει μια συμφωνία 20 ετών, αλλά σύμφωνα με το Reuters και οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να επανεξετάσουν τους όρους της συμφωνίας μετά από μια απότομη πτώση των τιμών.

Η μακροπρόθεσμη ζήτηση φυσικού αερίου της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί, λόγω της ώθησης στροφής της χώρας προς το καθαρότερο καύσιμο από άνθρακα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης