Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Carlyle και Cairn Energy διεκδικούν περιουσιακά στοιχεία της Shell στην Αίγυπτο

Carlyle και Cairn Energy διεκδικούν περιουσιακά στοιχεία της Shell στην Αίγυπτο
Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μερίδια σε 19 μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου
Η Carlyle και μια κοινοπραξία υπό την Cairn Energy συγκαταλέγονται στους πλειοδότες για τα χερσαία περιουσιακά στοιχεία της Royal Dutch Shell σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Αίγυπτο.
Οι προσφορές για τα περιουσιακά στοιχεία αναμένεται τώρα να είναι χαμηλότερες από τις αρχικές εκτιμήσεις του 1 δις. δολαρίων, λόγω των ασθενέστερων προοπτικών για τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ανέφεραν οι πηγές του Reuters.

Η Shell ξεκίνησε μια διαδικασία στα τέλη Νοεμβρίου για να πουλήσει τα χερσαία περιουσιακά στοιχεία της στη Δυτική Έρημο καθώς επικεντρώνεται στην επέκταση της αιγυπτιακής υπεράκτιας εξερεύνησης φυσικού αερίου.
Η διαδικασία, η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί τον Μάιο, επιβραδύνθηκε από την πανδημία του coronavirus, η οποία περιόρισε τα ταξίδια και οδήγησε σε κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ως αποτέλεσμα, διάφορα ενδιαφερόμενοι βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια διαπραγματεύσεων. Ορισμένοι ασιατικοί επενδυτές βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο, ενώ οι συνομιλίες με εταιρείες συμπεριλαμβανομένου της Dragon Oil με έδρα το Ντουμπάι κινούνται με πιο αργό ρυθμό.

Η Shell προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Citigroup πέρυσι για να πραγματοποιήσει την πώληση, η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Το χαρτοφυλάκιο Western Desert περιλαμβάνει μερίδια σε 19 μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκ των οποίων το ενδιαφέρον της Shell είχε παραγωγή περίπου 100.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως το 2018.

Ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αιγύπτου σημείωσε ραγδαία επέκταση τα τελευταία χρόνια μετά την ανακάλυψη τεράστιων υπεράκτιων αποθεμάτων φυσικού αερίου που έχουν προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις από διεθνείς εταιρείες, όπως η Eni και η BP.
Ταυτόχρονα, τα γηρασμένα στοιχεία πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Αιγύπτου άλλαξαν χέρια. Η BP το 2018 πούλησε το μερίδιο της δεκαετίας στον Κόλπο της Suez Petroleum Company (GUPCO) στην Dragon Oil Ltd.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης