Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φινλανδία: «Σκληρό» δεύτερο τρίμηνο βλέπει η Wartsila

Φινλανδία: «Σκληρό» δεύτερο τρίμηνο βλέπει η Wartsila
Οι παραγγελίες αναμένεται να μειωθούν 27% ετησίως σε 1 δις ευρώ
Η φινλανδική Wartsila βλέπει το δεύτερο εξάμηνο του έτους ως «εξαιρετικά απαιτητικό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της την Παρασκευή 17/7/2020, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση κατά 51% στα κέρδη Απριλίου-Ιουνίου.
Ο κατασκευαστής τεχνολογίας πλοίων και εργοστασίων παραγωγής ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στα μεγέθη του 2020 θα είναι σημαντικές και ο διευθύνων σύμβουλος Jaakko Eskola δήλωσε ότι «βλέπει» ένα σκληρό δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, οδηγώντας τις μετοχές σε υποχώρηση 3%.

Τα λειτουργικά κέρδη για τον Απρίλιο-Ιούνιο μειώθηκαν στα 55 εκατομμύρια ευρώ αλλά εξακολουθούσαν να ξεπερνούν τα 44,6 εκατομμύρια που οι αναλυτές ανέμεναν σύμφωνα με δημοσκόπηση του Refinitiv.
«Η μείωση της ζήτησης ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στη βιομηχανία κρουαζιέρας, καθώς οι απαγορεύσεις ταξιδιού και άλλα μέτρα έχουν κρατήσει τα περισσότερα επιβατηγά πλοία σε αδράνεια τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο Eskola.

Η παραγγελίες της Wartsila μειώθηκαν κατά 27% σε σχέση με ένα χρόνο πριν σε 1,0 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδα διατηρήθηκαν στο επίπεδο του περασμένου έτους στα 1,22 δισεκατομμύρια καθώς η εταιρεία έλαβε παραγγελίες πριν από την πανδημία.
Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι τα έσοδα θα μειωθούν στα 976 εκατομμύρια ευρώ.

"Συνολικά τα αποτελέσματ ήταν ελαφρώς θετικά ως προς τα μεγέθη, αλλά η αβεβαιότητα της αγοράς παραμένει υψηλή", ανέφερε ο αναλυτής της Inderes, Erkki Vesola.
Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει επικεντρωθεί στην είσπραξη των απαιτήσεων, με τις ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες να αυξάνονται στα 293 εκατομμύρια ευρώ από 2 εκατομμύρια αρνητικά τον προηγούμενο χρόνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης