Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Στα δραματικά επίπεδα του 2016 η παραγωγή πετρελαίου του Καναδά το β' τρίμηνο του 2020

Στα δραματικά επίπεδα του 2016 η παραγωγή πετρελαίου του Καναδά το β' τρίμηνο του 2020
Μεταξύ των παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ, η μείωση της παραγωγής του Καναδά ήταν η τρίτη μεγαλύτερη μετά τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Στα 4,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως υποχώρησε τον Μάιο η παραγωγή πετρελαίου του Καναδά, λόγω της κατάρρευσης τιμών και της ζήτησης το β΄ τρίμηνο του έτους. Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, πρόκειται για την χαμηλότερη παραγωγή από τα μέσα του 2016, όπου πυρκαγιές μεγάλης έκτασης προκάλεσαν σημαντικά πλήγματα στο οικοσύστημα της χώρας, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι παραγωγοί πετρελαίου στον Καναδά μείωσαν την παραγωγή τους κατά 20%, σε σύγκριση με τη μέση παραγωγή πετρελαίου 5,5 εκατομμυρίων βαρέλια την ημέρα το 2019 λόγω της χαμηλής ζήτησης καυσίμων στη Βόρεια Αμερική και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου που ανάγκασαν τους Καναδούς παραγωγούς να περιορίσουν την παραγωγή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η παραγωγή πετρελαίου και άλλων υγρών του Καναδά ήταν κατά μέσο όρο 5,6 εκατομμύρια bpd τον Μάρτιο, αλλά μετά την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου, η παραγωγή τον Απρίλιο μειώθηκε κατά 700.000 bpd στα 4,9 εκατομμύρια bpd . Αυτή η μείωση ήταν πιο απότομη από τη μηνιαία πτώση το 2016, όταν οι πυρκαγιές μείωσαν την παραγωγή του Καναδά κατά 640.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάιο του 2016.

Μετά την πτώση τον Απρίλιο του 2020, η παραγωγή πετρελαίου του Καναδά συνέχισε να μειώνεται τον Μάιο - κατά άλλα 560.000 bpd στα 4,4 εκατομμύρια bpd, τη χαμηλότερη παραγωγή από τα μέσα του 2016, σύμφωνα με την ΕΙΑ. Επισημαίνεται τέλος, ότι μεταξύ των παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ, η μείωση της παραγωγής του Καναδά ήταν η τρίτη μεγαλύτερη μετά τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης