Παρενέργειες

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αποτελεσματικότητα χωρίς τυμπανοκρουσίες

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αποτελεσματικότητα χωρίς τυμπανοκρουσίες

Ούτε καν ο κορωνοϊός δεν… κατάφερε να καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για την ενίσχυση με ίδια κεφάλαια του χαρτοφυλακίου της σε ΑΠΕ στα 500 MW μέσα σε 2-2,5 χρόνια. Ενδεικτικό παράδειγμα ο διαγωνισμός για το «μεγάλο» φωτοβολταϊκό των 200 MW στην Κοζάνη, η κατασκευή του οποίου βρίσκεται απολύτως εντός τροχιάς, καθώς ξεκινά άμεσα η τεχνική αξιολόγηση των πέντε εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την υλοποίησή του.

Χαρακτηριστικό της στρατηγικής της εταιρείας είναι ότι υλοποιεί βήμα προς βήμα τον «οδικό χάρτη» που έχει χαράξει, με αποτελεσματικότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Έτσι, έχει ήδη δρομολογήσει την κατασκευή των δύο μικρότερων φωτοβολταϊκών που θα πλαισιώσουν την εν λόγω μονάδα, ώστε να δώσει άμεσα ένα πρώτο στίγμα της αναπτυξιακής στήριξης που πρόκειται να παράσχει η ΔΕΗ στην περιοχή, κατά την ενεργειακή μετάβαση.

Το ίδιο θα γίνει άμεσα και στον Δήμο Μεγαλόπολης, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού 50 MW, το οποίο μάλιστα προορίζεται να γίνει το πρώτο έργο ΑΠΕ με απευθείας συμμετοχή στο Target Model.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης