Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman Sachs: Πόσο θα ανέβουν το επόμενο 12μηνο χαλκός, αλουμίνιο, φυσικό αέριο και χρυσός

Goldman Sachs: Πόσο θα ανέβουν το επόμενο 12μηνο χαλκός, αλουμίνιο, φυσικό αέριο και χρυσός
Οι κινέζικες επενδύσεις θα αποτελέσουν και πάλι το βασικό παράγοντα της παγκόσμιας ανάκαμψης

Το παράδοξο της ανόδου των τιμών των commodities και των βιομηχανικών μετάλλων οφείλεται κατά την Goldman Sachs στον αυξημένο βαθμό ανάπτυξης που θα συνεχίσει να παρουσιάζει η Κίνα έναντι των ΗΠΑ.

Η Κίνα στοχεύει σε μια ανάκαμψη μέσω των δημοσίων επενδύσεων, που έχει ταχύτερα και άμεσα αποτελέσματα και προφανώς θα οδηγήσει σε αναζωπύρωση του πληθωρισμού (reflation).

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ στοχεύουν σε αύξηση της κατανάλωσης μέσω της ενεργοποίησης των νοικοκυριών.

Η ανάλυση της Goldman συστήνει long θέσεις σε χαλκό, ασήμι, χάλυβα και χρυσό, προβλέποντας παράλληλα ανοδική κίνηση του αλουμινίου στα 1.700 δολάρια το γ’ τρίμηνο του 2020, στα 1.750 δολ. το δ’ τρίμηνο του 2020 και στα 1.800 δολ. σε 12 μήνες.

Για το χαλκό, προβλέπει ότι η τιμή θα ανέλθει στα 6.500 δολ/τόνος το 2021, για το χρυσό ότι θα φτάσει τα 1.900 δολ/ουγγιά σε 6 μήνες και 2.000 δολ/ουγγιά σε 12 μήνες.

Σημαντική άνοδο προβλέπει για την τιμή του φυσικού αερίου στα 2,75 δολ/mmBtu σε 6 μήνες και στα 3,25 δολ/mmBtu σε 12 μήνες.

Για το brent, η εκτίμηση είναι ότι σε 12 μήνες θα είναι στα 52,5 δολ/βαρέλι και 48,5 δολ/βαρέλι το crude.


H άνοδος των commodities

lep

Η Κίνα καταλύτης και πάλι της αύξησης της ζήτησης

Καθώς η μηχανή της ανάπτυξης και ανάκαμψης είναι οι επενδύσεις, οι αγορές μετάλλων παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, όπως επίσης και ισχυρή άμεση ανάκαμψη της ζήτησης.

Το στοιχείο αυτό θα αποδυναμώσει σχετικά το δολάριο. Οι συναλλαγές σε δολάρια και η αύξηση του διεθνούς εμπορίου αναμένεται να ενισχύσουν την ρευστότητα, τον πληθωρισμό και να συμβάλλουν τελικά στην σχετική αποδυνάμωση του νομίσματος.

Τα βασικά μέταλλα δεν αναμένεται να πληγούν από αναζωπύρωση του κορωνοϊού, κυρίως αυτά που καταναλώνονται στην Κίνα.

Ο χαλκός έχοντας κάνει μια σημαντική άνοδο της τάξεως του 50% από τα χαμηλά του Μαρτίου, παρουσιάζει σημαντική μείωση στα αποθέματά του στην Κίνα.  

Υπάρχουν ρίσκα που αφορούν την πλευρά της προσφοράς, τόσο από τα αμερικανικά ορυχεία, όσο και από τα εργατικά ζητήματα που έχουν προκύψει στα ορυχεία της Χιλής.

Ο χαλκός αναμένεται να είναι το μέταλλο που θα ωφεληθεί περισσότερο από τα πράσινα σχέδια δημιουργίας και κατασκευής υποδομών σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη, καθώς θεωρείται το κατεξοχήν anti-varial μέταλλο.

Παράλληλα, η ζήτησή του συνεχίζει να αυξάνεται επί δύο-τρία τρίμηνα, αφού ολοκληρώθηκε το προηγούμενο κινεζικό πακέτο, αποδεικνύοντας ότι η τωρινή άνοδος θα συνεχιστεί και το 2021.

Για το χρυσό, πέραν της προεξόφλησης των πληθωριστικών επιπτώσεων, η ζήτηση αγοράς από την Κίνα φέρνει την τιμή στόχο για τους αναλυτές της Goldman στα 2.000 δολ/ουγγιά.


Η αναμενόμενη άνοδος των commodities στο προσεχές 12μηνο


ert

Προβλέψεις για το πετρέλαιο
 


lo



Η μείωση των αποθεμάτων χαλκού στην Κίνα


ol

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης