Επικαιρότητα

Αναστασιάδης σε Μητσοτάκη: Η τουρκική πρόκληση θα πρέπει να έχει παγκόσμια αντίδραση

Αναστασιάδης σε Μητσοτάκη: Η τουρκική πρόκληση θα πρέπει να έχει παγκόσμια αντίδραση

Μητσοτάκης: Εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα

Οι τουρκικές προκλήσεις έναντι τόσο της Ελλάδας και της Κύπρου όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων των Βρυξελλών, στις 17 και 18 Ιουλίου.

Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για προκλήσεις που καταγράφονται από την πλευρά της Τουρκίας με πιο πρόσφατο τη μετατροπή ενός παγκόσμιου πολιτιστικού κληροδοτήματος, της Αγίας Σοφίας, σε τέμενος. «Είναι μια πρόκληση που πιστεύω ότι θα πρέπει να έχει και την ανάλογη αντίδραση από πλευράς της παγκόσμιας κοινότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συμπλήρωσε ότι «αυτό, για το οποίο χαίρομαι, είναι για την άριστη μεταξύ μας συνεργασία, τον συντονισμό που πάντοτε υπάρχει πριν από κάποιες κρίσιμες ώρες, ενόψει ιδιαίτερα και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και θέλω να πιστεύω ότι θα επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά. Κι αυτό που για μένα είναι το καλύτερο δυνατό είναι η επικράτηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της καλής γειτονίας. Αυτό που πάντοτε πρεσβεύαμε σαν κράτη, σαν Ευρώπη, σαν πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «είσαι ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέπτεται την Ελλάδα στη μετά κορωνοϊό εποχή» και πρόσθεσε ότι «έχουμε να συζητήσουμε πολλά κρίσιμα ζητήματα, ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο και έχει μία κρίσιμη ατζέντα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «προφανώς οι απόψεις μας είναι απολύτως ταυτισμένες. Προφανώς έχουμε να συζητήσουμε πολλά ως προς το τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και το πώς θα συντονίσουμε, όπως πάντα, τις δράσεις μας και τις ενέργειές μας σε αυτό το δύσκολο κλίμα, το οποίο επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά από μουσείου σε τζαμί».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης