Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Gazprom Neft έστειλε το πρώτο φορτίο πετρελαίου στην Κίνα μέσω της Αρκτικής

Η Gazprom Neft έστειλε το πρώτο φορτίο πετρελαίου στην Κίνα μέσω της Αρκτικής
Χρειάστηκαν 47 ημέρες για να παραδώσει φορτίο με 144.000 τόνους ελαφρού Novy Port στο κινεζικό λιμάνι Yantai
Η Ρωσική Gazprom Neft, ο βραχίονας πετρελαίου του γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom, έστειλε το πρώτο φορτίο με αρκτικό πετρέλαιο στην Κίνα μέσω της Διαδρομής Βόρειας Θάλασσας (NSR), ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13/7/2020.

Η Ρωσία στοιχηματίζει στο NSR, μια αρκτική διαδρομή που απαιτεί παγοθραυστικά και ειδικά δεξαμενόπλοια κατηγορίας πάγου, για να παραδώσει φορτία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία. Η Novatek, ο κορυφαίος ιδιωτικός παραγωγός φυσικού αερίου της, στέλνει υπερψυγμένο αέριο μέσω του NSR όλο το χρόνο.

Η Gazprom Neft ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι χρειάστηκαν 47 ημέρες για να παραδώσει φορτίο με 144.000 τόνους ελαφρού λιπαντικού Novy Port στο κινεζικό λιμάνι Yantai στη Θάλασσα Bohai από τη βορειοδυτική πόλη του Μούρμανσκ της Ρωσίας.
Πριν από την παράδοση πετρελαίου Novy Port, που παρήχθη στη χερσόνησο Yamal στην ρωσική Αρκτική, η Gazprom Neft, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της χώρας, είχε ήδη χρησιμοποιήσει το NSR για εξαγωγές στην Ευρώπη.

Σε συνδυασμό με το δεύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Αρκτικής, Prirazlomnoye στη θάλασσα Pechora, η Gazprom Neft έχει αποστείλει πάνω από 40 εκατομμύρια τόνους αρκτικού πετρελαίου στην Ευρώπη από το 2013, ανέφερε τη Δευτέρα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης